Gele paprikasoep

In de winter ben ik echt gek op soep en bij voorkeur verschillende soorten. Ik hoorde tijden geleden al over gele paprikasoep van een collega. Die kwam dus op mijn denkbeeldige lijst van nog uit te proberen recepten in mijn hoofd (samen met 63617 andere ideeën haha). Toen ik de soep op de blog van Onze Franse keuken opnieuw tegenkwam, bleef hij weer in mijn hoofd hangen. Bij de salade met gegrilde kip maakte ik dus ook nog deze heerlijke soep! Ik heb wel wat dingen aangepast, ik ben bijv. niet dol op bleekselderij en gember (zeg maar gerust dat ik het eigenlijk niet lust). Deze versie is heerlijk zacht van smaak, ook ideaal voor kinderen!


Ingredienten voor 4 kommen soep (1 liter):
2 gele paprika's
3 wortels
Paar takjes verse platte peterselie
Zout en peper
1/2 tl paprikapoeder
1 bouillonblokje kip
1 liter kokend water
Crème fraiche voor het serveren
Evt. rode pepervlokken

Bereiding:
Snijd de paprika's en wortels in grove stukken en fruit even in wat olijfolie in een pan. Voeg de peterselie, kruiden en het bouillonblokje toe en doe er 1 liter kokend water bij. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel  een half uur pruttelen. Pureer met een staafmixer. Serveer met wat crème fraiche en eventueel rode pepervlokken.

Reacties

Populaire recepten