PaellaDaar is dan het recept waar jullie het meest om gevraagd hebben, paella! Om heel eerlijk te zijn had ik dit dus nog nooit gemaakt (behalve jaren geleden een keer met een pak van Knorr, maar dat telt niet). Ik wilde een echt paellarecept en heb me daarom goed verdiept in allerlei recepten en video's. Er zijn allerlei verschillende soorten paella's die worden gemaakt, maar eigenlijk is de traditionele paella Valenciana met konijn, kip, snijbonen en en witte bonen en heb je daarnaast een visversie van de paella (paella marisco). Omdat ik nog nooit konijn gegeten heb en het ook niet zo makkelijk te krijgen is, heb ik gekozen voor een paella met kip en garnalen (ook omdat ik niet zo dol ben op andere zeevruchten). Maar je kunt hiermee dus variëren, ook al is dat dan niet meer traditioneel.... Onderaan het recept vind je wat suggesties.

De paellapan die ik heb gebruikt is een erg fijne pan. Hij is perfect van grootte voor ons drietjes (2 volwassenen en een kind). Maar je kunt hem in verschillende groottes bestellen via bol.com. Klik daarvoor hier!


Ingrediënten voor 3 personen:
9 kippenpootjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 rode puntpaprika in blokjes
100 gr diepvriesdoperwten
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1/2 tl gerookte paprikapoeder
1/2 tl gewoon paprikapoeder
1 tl saffraandraadjes
200 gr grote garnalen
100 gr passata
200 gr paellarijst
600 ml bouillon (vis of kip)
Citroen

Bereiding:
De kippenpootjes bereid ik altijd in de oven. Ik meng ze met kipkruiden en zonnebloemolie en doe ze dan in een braadslede voor ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Eventueel tussentijds een keer omdraaien.

Fruit de ui en de knoflook in wat olijfolie in de paellapan tot ze zacht zijn. Voeg dan de paprika en doperwten toe en bak een paar minuten mee. Doe dan zout, peper, paprikapoeder en saffraan erbij en meng goed. Voeg de garnalen toe en meng door de groenten. Doe dan de rijst erbij en schep alles goed door elkaar. Voeg de passata toe en meng weer goed. Giet er dan de bouillon bij, roer even goed en breng het geheel aan de kook. Laat op laag vuur (zonder deksel) pruttelen tot de rijst gaar is. Het beste is om niet te roeren, maar mocht je dat toch doen, is geen ramp.

Als de rijst gaar is, zet je het vuur nog even wat hoger voor een krokant korstje aan de onderzijde. Serveer met de kippepnootjes.

Variatie?
* Gebruik kipfilet of visfilet in blokjes en voeg die toe aan de rijst voor je de bouillon erbij giet.
* Gebruik zeevruchten of calamares en voeg die toe aan de rijst voor je de bouillon erbij giet.
* Gebruik i.p.v. doperwten snijbonen of witte bonen.
* Gebruik konijn i.p.v. kip
* Voor degenen die wel varkensvlees eten, kun je er stukjes chorizo in doen.

Reacties

 1. Dit recept van jou ga ik zeker proberen. Alleen hebben geen paellapan! Ik zou doe dan ook graag willen winnen om voor mijn gezinnetje lekker te koken. We zijn gek op rijst en vis dus is paella een ideaal gerecht voor ons👍🏼

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. paella is een gerechtje dat ik al eerder heb gemaakt maar dan eerder een variant, niet de echte paella, bij gebrek aan een paella pan,zou deze dan ook heel graag winnen want het is toch een ideaal gerecht voor een groot gezin (1 pan en weinig afwas :) ) met deze pan zou het gerecht zeker vaker op tafel komen, altijd leuk om wat meer te varieren en receptjes uit te proberen (die van jou lukken vrijwel altijd)

   Verwijderen
 2. Beste dame Hoeveel zeevruchten kan ik gebruiken? Gaatjes Lella Hayat

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste dame Hoeveel zeevruchten kan ik gebruiken? Gaatjes Lella Hayat

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maak regelmatig paella voor mij en mijn ouders. Elke keer is het weer lekker. Ik denk dat het met dit recept nog veel en veel lekkerder zal zijn. Ik deed er zelf nooit tomaten bij daarom ben ik erg benieuwd naar dit recept.Toch heb ik stiekem het gevoel dat het veel beter zou smaken met een paella pan. Ik ben zelf gek op koken en probeer altijd iets nieuws uit. Ik probeer ook heel vaak jouw recepten uit en ze lukken gelukkig altijd goed! Waar ik al helemaal gek op ben is vis, met name garnalen. Ik zou dit gerecht graag met mijn lieve moeder willen eten die onlangs dat ze een longziekte heeft alsnog perfect voor haar 5 kinderen zorgt. Ik zou haar heel graag willen verrassen met een perfect paella recept gemaakt in een echte paella pan. Groetjes Souad

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een feestelijk begin van het nieuwe jaar!!!
  Tuurlijk wil ik deze pan graag winnen, het staat al een tijdje op mijn verlanglijst. Ik voed mijn 3 kinderen alleen op en die zullen maar al te graag van de gerechten proeven die ik uit die geweldige paellapan tevoorschijn tover.Als ik de pan win, zal ik de handen eens flink uit de mouwen steken en nog meer pure verfijning aan de gerechten toevoegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een feestelijk begin van het nieuwe jaar!!!
  Tuurlijk wil ik deze pan graag winnen, het staat al een tijdje op mijn verlanglijst. Ik voed mijn 3 kinderen alleen op en die zullen maar al te graag van de gerechten proeven die ik uit die geweldige paellapan tevoorschijn tover.Als ik de pan win, zal ik de handen eens flink uit de mouwen steken en nog meer pure verfijning aan de gerechten toevoegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een feestelijk begin van het nieuwe jaar!!!
  Tuurlijk wil ik deze pan graag winnen, het staat al een tijdje op mijn verlanglijst. Ik voed mijn 3 kinderen alleen op en die zullen maar al te graag van de gerechten proeven die ik uit die geweldige paellapan tevoorschijn tover.Als ik de pan win, zal ik de handen eens flink uit de mouwen steken en nog meer pure verfijning aan de gerechten toevoegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. "AAN TAFEL!".... Het ziet er zo uitnodigend uit mmmm. Ik ding graag mee naar de pan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super actie. Ik heb diverse recepten liggen voor paella, maar tot nu toe heb ik me er nog niet aan gewaagd om dit gerecht te bereiden. Wel koop ik regelmatig een diepvriesversie bij een supermarkt; smaakt ook niet verkeerd. Mocht ik winnen, dan nodig ik een vriendin uit die er ooit bij was toen ik voor het eerst paella at. Dat was in Lloret de Mar, lang geleden.
  sepia [at] home . nl

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit recept lijkt me heerlijk!en niet zo moeilijk om te maken! Ik wil het dolgraag uitproberen maar heb geen paellapan helaas... en volgens mij kan het niet mislukken met zo'n pan en trouwens ook lekkerder denk ik... ik hoop van harte dat ik deze pan voor mij en mijn gezin kan winnen! (Win nooit iets maar ik probeer het wel altijd)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oeps vergeten te vermelden ik zou graag dit recept willen uitproberen en de paella willen eten met een eettentje voor mijn ouders erbij die zijn hier dol op!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ziet er lekker uit! Ik zou dan een lekkere grote pan paella maken voor mijn vrienden als ze van de zomer langskomen! Wij mogen niet bbqen op ons balkon, maar zo'n enorme schaal paella is net zo feestelijk! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik zou deze pan graag willen winnen omdat ondanks dat ik er van houd om te koken paella toch een gerecht is dat ik nooit durf te maken omdat ik het een moeilijk gerecht is..met deze pan zou ik dus graag toch een poging willen wagen om het een keer te maken voor mij en mijn aanstaande man die een grote vis liefhebber is. Wie weet wordt dit mijn nieuwe wekelijkse maaltijd?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik zou deze pan graag willen winnen omdat ondanks dat ik er van houd om te koken paella toch een gerecht is dat ik nooit durf te maken omdat ik het een moeilijk gerecht is..met deze pan zou ik dus graag toch een poging willen wagen om het een keer te maken voor mij en mijn aanstaande man die een grote vis liefhebber is. Wie weet wordt dit mijn nieuwe wekelijkse maaltijd?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ben het aan t maken met basmatirijst zit nog veel vocht ocht in ben bang dat hij vochtig is

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heb het trouwens niet met paellapan maar gewone pan ben benieuwd vocht trekt iets weg omdat rijst nu bijna klaar is maar hoort het iets vochtig te zijn paella??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is het nog gelukt?? Het hoort 8e5s nattig te zijn maar niet TE...

   Verwijderen
  2. Jazeker meid vocht was weggetrokken gelukkig het was meer smeuïg geworden we houden meer van iets droger

   Verwijderen
  3. Het was trouwens erg lekker dank je wel!!

   Verwijderen
 20. Hallo ellouisa,
  Allereerst mijn complimenten voor je website. In je paellarecept gebruik je gewone rijst. Ik heb altijd geleerd dat hiervoor risottorijst gebruikt wordt die je dan samen met een klein scheutje olijfolie de bouillon en de saffraan inkookt. Hiermee krijg je het "kleffe" mondgevoel wat zo uniek is voor de paella

  Grtz Marco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt! Ik heb destijds gezocht naar paella rijst maar kon alleen hele dure vinden bij ons. Volgende keer probeer ik risottorijst 😊

   Verwijderen
 21. Hi Elouisa,

  Ik heb je recept dit weekend geprobeerd en het was er lekker!

  Zaken die ik anders heb gedaan:
  Ik heb kipdijfilet gebruikt, dit is eenvoudig eetbaar en geeft veel meer smaak als kipfilet.
  Chorizo is inderdaad echt heerlijk, dit geeft net even wat extra smaak aan de paella. Wat zouter en iets vetter.
  Ik heb de paella op open vuur gemaakt. Hiervoor heb ik hout gebruik van de sinaasappelboom, dit doen ze ook zo in Valencia en geeft een nog lekkerdere smaak aan de paella. Je kunt uiteraard ook een brander gebruiken of het fornuis.

  Ik hou de website in de gaten voor leuke recepten!

  Groeten Thomas

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten