Piperade - Spaans paprika-tomatenpotje



Velen kennen het gerecht shakshouka wel, daar lijkt dit Spaanse gerecht piperade heel erg op. Het komt uit het noorden van Spanje, het Baskenland en is een beetje een boers gerecht. Maar het is zo lekker mensen, echt waar! En het is zo snel en makkelijk te maken. Ik had eerder een recept hiervan gepost, maar dat was 6 (!) jaar geleden en inmiddels ben ik weer wat verder met mijn kookervaring. Dus heb ik het een en ander aangepast. Dit recept is voor 2 personen, in een koekenpan of in 2 losse tapasschaaltjes.


Ingrediënten voor 2 personen/2 tapasschaaltjes:
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
1 rode puntpaprika in repen
3 tomaten, geschild en ontpit, in blokjes
1 tl tomatenpuree
Zout en peper naar smaak
1/2 tl paprikapoeder 
Vers gehakte peterselie
3 eieren

Bereiding:
Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie of zonnebloemolie tot ze zacht zijn. Doe de paprikarepen erbij en bak even mee. Voeg de tomatenpuree toe en roer dit goed door. Bak een minuut of 2 mee om de zurigheid eraf te krijgen.
Doe de tomatenblokjes erbij en doe er zout, peper en paprikapoeder bij. Doe er 100 ml kokend water bij en breng aan de kook. Laat op laag vuur pruttelen voor een minuut of 20 of tot de saus mooi ingedikt is. Verwarm ondertussen je oven voor op 200 graden. Maak 3 kuiltjes in je saus en giet in elk kuiltje een ei. Zet de pan voor ongeveer 10 minuten in de oven tot de eieren gestold zijn. Bestrooi het gerecht met peterselie en serveer met brood.

Reacties

  1. Hoi, lekker! Waar heb je dat schaaltje vandaan? Mooie kleur!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van xenos, een pakje met 4 vrschillende kleurtjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van xenos, een pakje met 4 vrschillende kleurtjes

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten