Red velvet marmercake

Ik zag deze cake op instagram voorbij komen en vond hem er zo lekker uitzien! En ik wilde eigenlijk wel even wat anders maken dan de Spaanse recepten deze maand, dus daarom nu even een niet Spaans receptje tussendoor. De cake is gemakkelijk te maken, maar je moet wel rode kleurstof in huis hebben. Dat heb ik bij de toko gekocht, maar tegenwoordig is het geloof ik ook te krijgen in de supermarkt. Verder zit er Griekse yoghurt in, wat zorgt voor een lekkere smeuigheid en een hele zachte cake. Dat merkte ik eerder ook wel bij deze Griekse yoghurtcake met citroen. Ik heb voor dit recept een tulbandvorm gebruikt,  maar je kunt ook een springvorm van 26 cm gebruiken.
 


In deze video kun je nog zien hoe je een goed cakebeslag kunt maken:
 
Ingredienten:
300 gr suiker
1 vanillesuiker
250 gr roomboter op kamertemperatuur
5 eieren
400 gr bloem
1 zakje bakpoeder
150 gr Griekse yoghurt
5 el melk
Rode kleurstof
3 el cacao
Garnering:
50 gr pure chocolade
50 gr witte chocolade
 
Bereiding:
Mix de boter met de suiker en vanillesuiker tot een creme. Mix dan een voor een de eieren erdoor. De Griekse yoghurt en melk kan er nu bij en goed mixen. Meng bloem met bakpoeder en zeef boven het beslag. Mix erdoor. Verdeel nu in twee gelijke delen. Laat het ene deel zo licht, voeg aan het andere deel de cacao toe en net zoveel kleurstof tot je een mooie donkerrode kleur krijgt (doe mespuntjes of druppels tegelijk, niet meteen grote hoeveelheden).
 
Neem je tulbandvorm en vet deze goed in (ik gebruik daarvoor een mengsel van 1 el zachte boter, 1 el olie en 1 el bloem, dat werkt perfect!). Schep dan om en om grote bollen van het beslag in de vorm. Neem dan een sateprikker en roer er een klein beetje door. Bak de cake in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer een uur. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en stort daarna op een rooster om verder af te laten koelen. Garneer met gesmolten chocolade.

Reacties

  1. Goedemiddag, dank voor het delen van het recept. Onze toko heeft meerdere kleurstoffen. Heeft u zo'n flesje Jo-La gebruikt? En hoeveel kleurstof heeft u er in gedaan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie net dat u in het recept de hoeveelheid kleurstof aangeeft. Sorry. Ik zou nog wel graag willen weten welke rode kleurstof u precies heeft gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten