Red velvet taart met witte chocoladeroom en aardbeien


Morgen is het weer Valentijnsdag, en hoe mooi is deze taart voor die dag? Een hemelse combinatie van red velvet met witte chocoladeroom en aardbeien! Het lijkt moeilijker te maken dan het is, het valt echt mee! Heb helaas geen video kunnen maken, maar hoop de bereiding zo goed mogelijk te omschrijven. Ik had trouwens nog nooit een echte red velvet taart gemaakt (behalve dan de red velvet marmercake), terwijl de halve wereld dat al wel had gedaan haha. Maar zo ben ik, als er ergens een trend is dan heb ik in eerste instantie een enorme afkeer. Pas later als het minder interessant is, ga ik het uitproberen :) Dat heb ik ook met boeken, films, kleding etc. Ingredienten voor een taart van 20 cm:
300 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
175 gr gesmolten boter
235 ml melk
220 gr bloem
1 zakje bakpoeder
2 el cacao
Rode kleurstof
Vulling:
200 ml slagroom
1 zakje klopfix
2 el poedersuiker
250 gr mascarpone
100 gr witte chocolade
Verder:
50 gr witte chocolade
Aardbeien

Bereiding:
Mix de suiker met de vanillesuiker en boter cremig. Mix een voor een de eieren erdoor. Meng bloem met bakpoeder en cacao en voeg om en om met de melk toe en mix tot een dik beslag. Voeg dan een mespuntje kleurstof per keer toe en mix elke keer goed. Ga daarmee door tot je een soort rozige kleur krijgt:


Vet een springvorm van 20 cm goed in en bedek de bodem desnoods met bakpapier (ik vet tegenwoordig mijn vormen in met een mengsel van 1 el zachte roomboter, 1 el olie en 1 el bloem, werkt perfect!). Schep het beslag erin en strijk glad. Bak de cake dan zo'n 45-60 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160).

Mix ondertussen de slagroom stijf met de klopfix en poedersuiker. Mix de mascarpone erdoor (niet te lang!) tot het glad is. Smelt de witte chocolade au bain marie en laat 10 minuten afkoelen tot het dik is. Mix dit ook door de room. 

Als de cake gaar is, laat je hem afkoelen op een rooster. Snijd daarna in 3 delen, in mijn video van de aardbeien-chocoladetaart kun je zien hoe je dat het beste kunt doen. Bestrijk de onderste laag met een derde van de roomvulling. Leg de volgende laag erop en bestrijk die ook met een derde van de room. De laatste laag erop en bestrijk met room. Was je aardbeien en droog af. Het mooiste is als je de kroontjes eraan laat zitten. Verdeel ze over de rand van de taart en druk in de room. Smelt de overige chocolade au bain marie en garneer de aardbeien en het midden van de taart ermee.


Reacties

  1. Is de hoeveelheid melk niet aan de ruime kant want zo krijg ik een heel lopend beslag....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij mij klopte het... is het nog gelukt?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi, beslag is niet dik zoals jij boven beschrijft. Ik heb er nog bewust minder melk in gedaan en zelfs dan is het beslag niet dik.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten