Marokkaanse tajine met vlees en groenten
Wil jij ook een heerlijke kruidige en smaakvolle Marokkaanse tajine met vlees en groenten maken, probeer dan eens dit recept. Supersimpel, het is een kwestie van in de tajine doen en daarna wachten tot je kunt eten. Ik gebruik meestal de tajine van Cosy &Trendy met rode deksel. Je kunt deze hier bestellen.
Ingredienten voor 4 personen:
1 kilo lams-, kalfs- of rundvlees met bot
1 grote ui
1 tomaat, geschild
1 knoflook
Paar takjes verse peterselie en koriander
Olijfolie
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1 tl kurkuma
1 tl gember
1 tl paprikapoeder
1/2 tl komijn
2 wortels
5 aardappels
Handje doperwten
Olijven
Bereiding:
Laat het vlees door je slager in grove stukken snijden, doe geen kleine blokjes of vlees zonder bot, dat maakt het gerecht heel anders en minder mals. Laat er ook wat stukken vet aan zitten, die zorgen voor smaak! Snijd de ui in ringen en de tomaat in plakken en snijd de peterselie en koriander fijn. Verhit wat olijfolie in je tajine en bak de stukken vlees aan beide zijden mooi bruin. Voeg dan de ui, knoflook en de helft van de kruiden toe en meng even goed. Doe de deksel op de tajine en laat op laag vuur een minuut of 10 stoven.
Was, schil en snijd dan de groenten en leg die op het vlees (eindig met tomaat). Bestrooi met de rest van de kruiden, giet ongeveer 100 ml kokend water rondom aan de zijkant in de tajine en zet de deksel weer op de tajine. Zet je tajine op een sudderplaatke en laat dit in ongeveer 2-3 uur gaar worden. Voeg dan de olijven toe en serveer met Marokkaans brood.
Wat bedoel je met net niet onder staan? Dat je zeg maar de bovenkant wel kan zien?
BeantwoordenVerwijderenJa dat t vlees nog net boven het water uitsteekt
VerwijderenHoi
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor de goede en lekkere recepten!!
Je tajin is idd erg mooi besaha!
Ik vraag me alleen wel af of je hem ook op inductie kunt gebruiken en of dat de smaak hetzelfde blijft.
Ik hoor het graag van je.
Groetjes
Hoi, ik heb even op ee site gekeken waar ik hem vandaan had, maar hij is niet geschikt voor inductie helaas. En bedoel je of de smaak hetzelfde is als met de traditionele tajines?
BeantwoordenVerwijderenWanneer voeg je de groente toe?
BeantwoordenVerwijderenNa anderhalf uur
VerwijderenNa anderhalf uur
VerwijderenHeey, k had een vraagje
BeantwoordenVerwijderenIs die Tajine wel mogelijk voor een gasplaat dus geen fornuis
Wat bedoel je met gasplaat dan?
VerwijderenHeb schaap gedaan maar is taaier dan kalfsvlees en lamsvlees klopt dat??
BeantwoordenVerwijderenJa alles hangt van de kwaliteit van het vlees af en veel schapenvlees is minder mals. Hoe lang heb je het laten stoven?
BeantwoordenVerwijderen1,5 uur ik denk dat het een oude schaap was daarom wat taaier meestal
BeantwoordenVerwijderenik heb mijn tajine lang niet gerbuikt en heb die dus in water staan. maar wat ik hier lees is dat je er je vlees ook in kunt bakken ? dat deed ik altijd in een aparte pan en deed het dan over in een voorverwarmde tajine. dat lijkt dus niet nodig te zijn ? kan de tajine een hoog vuur wel aan dan ?
BeantwoordenVerwijderenJa dat klopt, je kunt er gewoon op hoog vuur in bakken
VerwijderenHoe groot is deze tajine in doorsnee?
BeantwoordenVerwijderenIS dat niet teveel water dan ?
BeantwoordenVerwijderenIk heb vandaag gemaakt en het is super super super lekker. Allahoema barek. Dank je wel voor je recept!!! Dit recept wordt mijn vaste recept.
BeantwoordenVerwijderen