Basisrecept cupcakesVaak word mij gevraagd naar een basisrecept voor cupcakes. Ik gebruik altijd dit recept voor vanille cupcakes. Je kunt er met kleine aanpassingen ook chocoladecupcakes van maken, dus eigenlijk recepten in 1! Je kunt deze cupcakes voor allerlei recepten gebruiken. Ik heb alvast wat leuke en lekkere cupcakes op mijn blog staan, je vindt ze hier.


Ingredienten voor 12 stuks:
2 eieren
100 gr suiker
1 vanillesuiker of 1 tl vanillearoma 
125 ml zonnebloemolie 
125 ml melk 
150 gr bloem 
Half zakje bakpoeder

Bereiding:
Mix de eieren,  suiker en vanillesuiker of vanillearoma luchtig. Mix de zonnebloemolie en melk erdoor. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix goed. Bedek je muffinvorm met papiertjes en schep of giet daarin wat beslag (niet te vol).Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 15-20 min. Laat ze afkoelen op een rooster en gebruik ze dan naar keuze.

* Voor chocolade cupcakes voeg je 2 el cacao toe en neem je chocolademelk ipv melk

Reacties

 1. Hallo, hoe zorg je ervoor dat de cupcakevorm niet nat en vettig worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi,
  Dit is mijn eerste reactie op je blog hoewel ik wel al vaker iets heb uitgeprobeerd.
  Heb gisteren muffins gemaakt volgens dit recept en ze waren heerlijk en zo goed gelukt!
  Heb eerst de helft van het beslag in de vormpjes gedaan, vervolgens wat cacao door het resterende beslag geroerd en dit erbij gegoten, waardoor ik 'marmer' muffins kreeg.
  Ik hoef niet langer te zoeken naar een beter recept, want deze waren echt perfect!
  Bedankt en groetjes!
  Sabina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Sabina wat leuk te horen!! Veel plezier net het recept, want het is n basis voor vele variaties!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi ellouisa hoeveel cupcakes komen hier uit?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben benieuwd waarom jij de voorkeur geeft aan olie ipv roomboter bij cakes. En is een half pakje bakpoeder niet wat veel voor deze hoeveelheid, dat is toch voor 250 gram bloem? Alvast bedankt voor je reactie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, omdat ze dan langer zacht en luchtig blijven is mijn ervaring. En de hoeveelheid bakpoeder klopt hoor :)

   Verwijderen
  2. Hoi, omdat ze dan langer zacht en luchtig blijven is mijn ervaring. En de hoeveelheid bakpoeder klopt hoor :)

   Verwijderen
 6. Hallo; welke roomboter gebruik je?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi,
  Waarom zakken ze bij mij in? Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dan zijn ze waarschijnlijk nog niet gaar of er zit te veel in de vormpjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hoeveel gram zit er in je zakje bakpoeder

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi
  Mijn zoon heeft ze een keer als verrassing voor mij gemaakt. Heerlijk!!!
  Nu wil ik ze voor een feestje gaan bakken. Hoe lang van te voren kan dat/hoelang blijven ze vers??? Of kan ik ze eventueel invriezen??? Ben daar altijd beetje huiverig voor eerlijk gezegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kan dit ook in de air fryer gebakken worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi welk bakpoeder gebruik je ? Want ik merk dat hier veel verschil op zit jammer cenoeg . Zien er heerlijk uit en wil ze zeker testen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit recept dubbel gemaakt. Het recept precies gevolgd. Eerste keer waren de cakes nog "olie-ig" van binnen. Dus opnieuw gedaan en weer zaten er een aantal tussen die olie-ig waren. Heb ze zeker 25 minuten gebakken. Hoe kan dit?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi ik heb geen idee, ik heb dat nooit gehad.... wat voor oven heb je?

   Verwijderen
 14. Heel erg lekker niet te zoet en niet te bitter echt het perfect recept!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat leuk ze zijn zo lekker

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten