Bunny-cupcakes


En ja hoor,daar is zomaar weer een paasrecepten!  Deze bunnycupcakes zag ik zo vaak op pinterest voorbijkomen,die moest ik wel een keer maken! Ik heb mijn eigen recept gebruikt voor vanille cupcakes en ze gevuld met jam. Een topping van slagroom met mascarpone en de oortjes zijn gemaakt door marshmallows in tweeën te knippen en in de roze suiker te drukken. De suiker heb ik van action trouwens. Superschattige cupcakes die vooral kinderen erg leuk vinden en leuk staan op de paastafel!



Ingredienten voor 12 stuks:
2 eieren
100 gr suiker
125 ml zonnebloemolie 
125 ml melk 
150 gr bloem 
1/2 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker of 1 tl vanillearoma
3 el jam naar keuze
200 ml slagroom
250 gr mascarpone 
3 el poedersuiker
1 zakje klopfix
12 marshmallows 
2 el roze suiker of spikkels

Bereiding:
Mix de suiker en vanillesuiker met de eieren luchtig. Voeg melk en olie toe en mix goed. Dan bloem met bakpoeder erbij en goed mixen. Zet papieren vormpjes in je muffinvorm en schep of giet er wat beslag in (ik die dat met een maatbeker). Doe de vormpjes niet te vol.

Zet ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) en bak ze ongeveer 20 minuten. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.

Schep dan met een aardappelschilmesje een holletje uit het midden en vul die met jam.


 Klop de slagroom stijf met de klopfix en poedersuiker. Mix de mascarpone erdoor tot een romig en glad mengsel. Doe in een spuitzak zonder spuitmondje en spuit mooie toeven op je cupcakes. 

Knip de marshmallows schuin door en druk met de plakkerige kant in roze suiker of spikkels.  Zet ze als oortjes op je cupcakes.


Reacties

Populaire recepten