woensdag 30 maart 2016

Citroencake met blauwe bessen


Ik zal eerlijk zeggen dat ik mijn twijfels had bij deze smaakcombinatie, ik ben niet zo heel erg dol op blauwe bessen zo uit het vuistje, dus ik was erg benieuwd hoe ze zouden smaken in een cake. Maar wat is dit een lekkere combi zeg! Een heerlijk friszoete cake met heerlijke bessen, echt superlekker. De cake is ook heel smeu├»g en zacht, en blijft zeker een paar dagen goed. Een aanrader dus!

Deze vorm hen ik van bol.com, bestel hem hier.


Ingredienten:
3 eieren
200 gr roomboter op kamertemperatuur
250 gr suiker
200 gr creme fraiche
325 gr bloem
1 zakje bakpoeder
Schil en sap van 1 citroen
150 gr blauwe bessen (vers of diepvries)

Bereiding:
Mix de boter met de suiker tot een creme. Voeg de eieren een voor een toe en mix ze er goed door. Doe dan de creme fraiche erbij en mix weer goed. Voeg citroenrasp en sap toe en doe de bloem en bakpoeder erbij. Mix tot een dik beslag. Schep de blauwe bessen erdoor.

Vet je bakvorm in (ik gebruik een mengsel van 1 el zachte roomboter, 1 el zonnebloemolie en 1 el bloem, werkt perfect!) en schep het beslag erin. Strijk glad en zet in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160). Bak 1 uur of wat langer tot hij mooi goudbruin en gaar is. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en stort dan op een rooster om verder af te koelen.

Garneer na het afkoelen met poedersuiker of een glazuur van poedersuiker en citroensap.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb 'm geprobeerd en hij is erg lekker geworden. Ik heb er wel een zakje vanillesuiker aan toegevoegd en dus iets minder gewone suiker en ik heb 'm gegarneerd met gesmolten witte chocolade. Dat maakte het voor mij helemaal af.
    Door jouw recepten en duidelijke uitleg ben ik pas begonnen met bakken en heb ik er veel plezier in. Dank je hiervoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk te horen khadija en dankje voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen