woensdag 16 maart 2016

Maltesercupcakes

Het was even wat stil van mijn kant... Ik heb een druk weekend met bezoek gehad en maandag zijn bij mijn zoontje zijn amandelen geknipt. Hij is aan het opknappen,dus kan ik weer door met mijn hobby :-).
Voor mijn bezoek maakte ik o.a  deze Maltesercupcakes, errug lekker! Ik heb er mini cupcakejes van gemaakt,dat staat zo leuk. Maar je kunt ook cupcakes van normale grootte maken.



Ingredienten voor 12 grote of 30 mini cupcakes:
2 eieren
125 ml zonnebloemolie 
125 ml melk
75 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gr bloem
Half zakje bakpoeder (8 gr)
Halve zak Maltesers 
200 ml slagroom 
250 gr mascarpone 
3 el poedersuiker 
1 zakje klopfix 

Bereiding:
Mix de suiker en eieren en voeg de olie en melk toe. Meng bloem met bakpoeder en mix erdoor. Houdt 12 of 30 Maltesers apart (afhankelijk van of je grote of mini cupcakes maakt). Verkruimel de rest en schep door het beslag. Zet papieren vormpjes in he muffinbakplaat en schep er wat beslag in. Bak ze op 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 15-25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

Klop de slagroom stijf met de klopfix en poedersuiker en klop de mascarpone erdoor. Zorg voor een mooie gladde room. Spuit toefjes op de afgekoelde cupcakes en garneer met een malteser.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten