donderdag 3 maart 2016

Slagroomtaart

Ellouisa bakt Hollands!

Ik kreeg van de week ineens zin in een ouderwetse slagroomtaart,zo een met vruchten,jam en nootjes aan de zijkant. Denk dat ik die zeker 5 jaar niet meer heb gemaakt!  Ze zijn ook een beetje ouderwets geworden met al die hippe cheesecakes,taarten met boter crème en cupcakes. Maar dat is zonde, want de taart is zo lekker! Deze heb ik gemaakt in een vorm van 20 cm, maar zet er ook de hoeveelheden voor 24 of 26 cm bij. De chocolaatjes heb ik zelf gemaakt, maar neem gerust kant en klare. Nu met pasen hebben ze ook weer leuke. Dit is trouwens meteen mijn Hollandse baksel van deze maand.Zie mijn recept voor basis biscuit voor de ingrediënten en het maken van Biscuitdeeg. 

Andere ingrediënten:
400 ml slagroom (24-26 cm 600 ml)
2 zakjes klopfix (24-26 cm 3 zakjes)
3 el poedersuiker (24-26 cm 5 el)
Half zakje Nogatine (24-26 cm heel zakje)
Fruit naar keuze
Jam naar keuze
Chocolaatjes of 50 gr pure chocolade

Bereiding:
Klop de slagroom stijf met de klopfix en poedersuiker.  Lees hier mijn tips daarvoor. Bewaar 1/3 in een spuitzak met spuitmondje. Snijd het biscuit in twee of drie delen. Bestrijk het onderste deel met wat jam (evt warm maken). Verdeel daarover wat van de slagroom. Leg een volgende helft erop en bestrijk met slagroom. Leg de bovenste helft erop. En nu komt de truc voor de zijkant.  Bestrijk alleen de zijkanten heel dun net room, de bovenkant nog niet. Doe de Nogatine in een diep bord en rol je taart er met de zijkant door tot hij overal bedekt is. 

Bestrijk dan de bovenkant met slagroom en garneer met toefjes slagroom,fruit en chocolaatjes.

De chocolaatjes heb ik zelf gemaakt door met gesmolten chocolade figuurtjes te spuiten op bakpapier en die hard te laten worden in de koelkast.

10 opmerkingen:

 1. Bedankt voor je recept! Waar kan je de chocolade decoratie kopen? Groetjes nadia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben altijd bang dat eiwit mislukt heb dat een keer gehad met een choladetaart van Jamie Oliver haha maar dit blijft gewoon de lekkerste taart slagroom. Ondanks alle wortel taarten en cheesecakes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat was ik ook altijd, maar bekijk mijn video van de basisbiscuit dan kan t niet misgaan. En vind ik ook, ben er dol op!!

   Verwijderen
  2. Ja dat was ik ook altijd, maar bekijk mijn video van de basisbiscuit dan kan t niet misgaan. En vind ik ook, ben er dol op!!

   Verwijderen
 3. Mag ik de jam weglaten? En biscuit krijg je dan een harde bite ik hou van die zachte taarten net cake zeg maar...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jam kun je weglaten, maar maakt het een beetje saai. Haha neejoh, biscuit is juist dat zachte cakerecept voor slagroomtaart en.

   Verwijderen
  2. Jam kun je weglaten, maar maakt het een beetje saai. Haha neejoh, biscuit is juist dat zachte cakerecept voor slagroomtaart en.

   Verwijderen