dinsdag 29 maart 2016

Ultieme chocoladetulband


Als je van chocolade houdt, is deze tulband echt een aanrader. Boordevol chocolade en als garnering ook nog eens gesmolten chocolade en chocoladestukjes mmmm. Voor deze tulband heb ik weer de vorm van Nordic ware gebruikt, ben er echt zo blij mee! Ik heb hem van Bol.comwaar je ook nog andere leuke bakproducten vindt. Klik hier om de vorm ook te bestellen. 

Je kunt deze cake natuurlijk ook in een andere vorm bakken, een springvorm, rechthoekige vorm of een langwerpige cakevorm, wat je maar wilt.


Ingredienten:
200 gr roomboter op kamertemperatuur
200 gr donkerbruine basterdsuiker
4 eieren
200 gr bloem
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
4 el cacao
100 gr pure chocoladestukjes (zelfgehakt of chocolate chips)
75 gr melkchocolade
Garnering:
75 gr pure chocolade
75 gr chocoladestukjes naar keuze (zelfgehakt of chocolate chips) of neem nootjes, hagelslag etc.

Bereiding:
Mix de boter met de suiker tot een creme. Mix de eieren er een voor een door tot een mooi beslag. Smelt de melkchocolade au bain marie en mix erdoor. Doe dan de bloem, cacao en bakpoeder erbij. Schep de chocoladestukjes erdoor.

Vet je vorm goed in, ik doe dat tegenwoordig met een mengsel van 1 el boter op kamertemperatuur, 1 el zonnebloemolie en 1 el bloem, werkt perfect! Schep het beslag erin en strijk glad.

Bak de cake 40-60 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Laat de cake een kwartiertje afkoelen in de vorm en stort hem dan op een rooster en laat afkoelen. Smelt voor de garnering de chocolade au bain marie en verdeel mooi over de cake. Bestrooi met de chocoladestukjes.


1 opmerking: