Zebra-tulband met kokos


Ik had wel eens een zebracake gemaakt in een gewone vorm, maar nog niet in een tulbandvorm. Ik zag deze versie met kokos op pinterest voorbij komen en wilde dat ook eens proberen. Heb het recept wat aangepast en hij is heerlijk! Het patroon is ook aardig gelukt, al kan het nog wel wat beter naar mijn idee. Bekijk vooral de video, dan zie je hoe makkelijk het is om te maken en het is een stuk duidelijker dan opgeschreven zou kunnen worden.

En vergeet niet de andere video's op mijn youtubekanaal te bekijken, klik rechtsboven op het youtubeicoontje of hier. Ik heb alles gesorteerd in verschillende afspeellijsten (bijv. Koekjes, Marokkaanse recepten, zoete broodjes, hapjes en hartige broodjes etc.)


Ingredienten:
250 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
5 eieren
200 ml zonnebloemolie
400 gr bloem
1 zakje bakpoeder
200 ml kokosmelk
3 el kokos
3 el cacao
Ganache:
90 gr pure chocolade
15 gr melkchocolade
90 ml room

Bereiding:
Mix de suiker, vanillesuiker en eieren luchtig. Mix de olie  erdoor en dan de kokosmelk. Voeg dan bloem en bakpoeder toe en mix goed. Verdeel in tweeën en voeg aan het ene deel de kokos toe, aan het andere deel de cacao. 

Schep dan in een ingevette tulbandvorm, zie video:


Mix de suiker, vanillesuiker 
en eieren luchtig. Mix de eieren er een voor een door en dan de kokosmelk. Voeg dan bloem en bakpoeder toe en mix goed.

Verdeel in tweeën en voeg aan het ene deel de kokos toe, aan het andere deel de cacao. 

Schep dan als volgt in een ingevette tulbandvorm:

Reacties

  1. Vraagje er staat mix suiker en eigen en daarnaast staat. Mix de eigen er 1 voor 1 door. Welke van de 2 is goed?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Ellouisa! Ik heb al een aantal keer zebra cake proberen maken maar steeds zakt het beslag waar de chocolade in zit naar beneden; als je hem aansnijdt is het vanonder chocolade met daarboven dan het vanillegedeelte, heb jij misschien enig idee hoe dit komt? Ik ga jou recept zeker ook uitproberen maar m'n vraag was of je de kokosmelk kan vervangen door gewone melk? Of proef je de kokos er niet zo heel erg door ? Als jij misschien een verklaring hebt dan hoor ik het graag ! Groetjes Elfi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi elfi! Ik denk dat het aan de dikte van het beslag ligt. Dit recept is voor een dik beslag en dan blijven de laagjes beter in stand. Je kunt gewone melk gebruiken maar dan is de kokos smaak wat minder steek en gewone melk is ook wat dunner. Ik zou dan 50 ml minder gebruiken. Laat je weten of t gelukt is?

      Verwijderen
    2. Hoi elfi! Ik denk dat het aan de dikte van het beslag ligt. Dit recept is voor een dik beslag en dan blijven de laagjes beter in stand. Je kunt gewone melk gebruiken maar dan is de kokos smaak wat minder steek en gewone melk is ook wat dunner. Ik zou dan 50 ml minder gebruiken. Laat je weten of t gelukt is?

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten