Zelfgemaakte vissticks - foodblogswap


Het is weer tijd voor de fooblogswap! Deze maand mocht ik iets kiezen van Severiens Kwizien. Severien is nog niet zolang geleden begonnen met bloggen vanuit Engeland. Ze wil gezond koken, vooral voor haar kinderen. Nu ben ik alleen zo gezond bezig dat ik kook zonder pakjes en zakjes, maar nog niet zover dat ik bepaalde producten vermijd of alleen gezonde tussendoortjes maak. Ik was benieuwd dus naar de recepten! De haverrepen leken me erg lekker, en ik zou graag zelf tussendoortjes willen maken! Maar uiteindelijk koos ik voor de vissticks, die kwamen wat later deze maand online. Wilde ik ook al eeuwen een keer proberen, maar kwam er steeds niet van. Dus gisteren met mijn zoontje op de markt vis gekocht en 'savonds lekkere visstickjes gemaakt. Ze waren superlekker! Voor mij nooit meer Kapitein Iglo hoor (deed ik sowieso al niet, maar nu ik dit geproefd heb, zeker niet meer). Mijn zoontje vond ze ook superlekker, hij heeft wel 8 vissticks op! Ik serveerde er trouwens de verse friet van Celavita bij, uit de oven. Ook een aanrader!Ingredienten:
500 gr witvis naar keuze (kabeljauw of schelvis bijv.)
1 ei
1 el melk
Zout en peper
3 el bloem
100 gr paneermeel
Zonnebloemolie

Bereiding:
Snijd de vis in repen van 2 cm breed en dik en kruid ze met zout en peper. Klop het ei los met de melk. Haal de visrepen door de bloem en klop een beetje af. Haal dan door het eimengsel en dan door paneermeel. Leg de vissticks en half uurtje in de koelkast en bak ze dan in een laagje olie aan beide zijden goudbruin. Pas op, zet het vuur niet te hoog en draai ze op tijd om!

Reacties

Populaire recepten