Brownielollies met snickers


Brownielollies?? Ja je leest het goed! Ik zag ooit een plaatje voorbij komen op een van de blogs die ik volg. Alleen de foto opgeslagen en nu met een eigen recept nagemaakt. En wat zijn ze lekker zeg! Superlekkere combinatie, brownies en snickers. En ook niet zo moeilijk te maken, je maakt eerst een brownie, steekt daar rondjes uit en met een stokje erin steek je die in de chocolade. Wat snickers erop en hard laten worden! De lolliestokjes heb ik ooit bij action gekocht.


Ingredienten voor 30 stuks:
3 eieren
185 gr roomboter
185 gr pure chocolade
175 gr suiker
1 tl vanille extract
Snufje zout
115 gr bloem
Verder:
75 gr pure chocolade
75 gr melkchocolade
5 kleine snickers

Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden en bekleed een ronde vorm van 28 cm met bakpapier. Laat boter en chocola smelten in een pannetje of magnetron. Klop in een kom de eieren met suiker en vanille. Laat het chocolademengsel iets afkoelen voordat je het door het ei-mengsel roert. Voeg daarna de bloem en zout toe en klop tot je een glad beslag hebt. Doe het beslag in de vorm en zet in de oven. Bak ± 25 minuten.

Laat afkoelen buiten de vorm en op een rooster. Steek er daarna kleine rondjes uit, ik heb dat gedaan met de dop van een kruidenpotje, dat was precies groot genoeg. Steek er een lolliestokje in.

Smelt de chocolade met 1 tl zonnebloemolie au bain marie en dompel de lollies erin.
Snijd de snickers in stukjes en leg op elke lollie wat snickerstukjes.



Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten