Brownietaart met frambozen


Ik kwam pas geleden een bakactie tegen van Coop supermarkten: verzin een leuke taart en wie weet zie je hem terug in het assortiment. Nou dat hoef je me geen 2 keer t evragen natuurlijk. Ik heb wel even na moeten denken, het moest een taart zijn die veel mensen aanspreekt (dus geen gekke smaken of combinaties), makkelijk te maken zijn (niet 5 lagen en allerlei verschillende technieken) en goed houdbaar te houden zijn. Tenminste, dat is wat ik erbij had bedacht. Uiteindelijk kwam ik uit op deze heerlijke brownietaart met frambozen. Een taart die (denk ik) veel mensen aanspreekt, makkelijk te maken is en goed kan worden bewaard.Ingredienten voor een taart van 20cm:
3 eieren
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gr bloem
1 tl bakpoeder
150 gr boter
120 gr pure chocolade
60 gr melkchocolade
Ganache:
90 gr pure chocolade
15 gr melkchocolade
90 ml room
Verse frambozen (of aardbeien)
Bereiding:
Smelt boter met de chocolade in een steelpannetje. Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker. Mix het botermengsel erdoor. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix erdoor. Schep in een ingevette springvorm van 20 cm en bak 50 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Bak hem zeker niet langer dan wordt hij droog!
Laat de taart afkoelen op een rooster en maak de ganache door de chocolade en room te smelten. Giet over de taart en garneer met frambozen. 

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten