BokkepootjesOok deze maand weer een Hollands baksel op mijn blog. Ik heb nog een hele lijst met Hollandse dingen die ik wil maken, dus voorlopig stop ik daar nog niet mee :) Ik zag op een aantal blogs die ik volg bokkepootjes voorbij komen en dat maakte dat ik deze maand voor die heerlijke koekjes koos. Het leek me nog best bewerkelijk, omdat de koekjes van eiwitschuim zijn gemaakt en hoe maak je die crèmige vulling die zo lekker is? Ik vond een heleboel recepten en video's, met verschillende vullingen (abrikozenjam of ganache bijv.). Uiteindelijk heb ik voor deze versie gekozen met een botercrèmevulling, ook omdat dat zoveel minder suiker in werd gebruikt dan de meeste recepten. En lekker dat ze zijn geworden!! Het was jammer dat ik er maar 14 had, want meer was welkom geweest haha! Binnen 2 dagen waren ze op. Je kunt met dit recept ook kleine pootjes maken, dan heb je er uiteraard meer.

En bekijk de video op mijn youtubekanaal, dan maak je ze makkelijk zelf na!Ingredienten voor 14 grote bokkepoten of ca 30 kleine bokkepootjes:
3 eiwitten
60 gr fijne kristalsuiker
100 gr gemalen amandelen of amandelmeel
Nog 100 gr fijne kristalsuiker
20 gr gezeefde maizena
50 gr amandelschaafsel
100 gr pure chocolade
Voor de botercrème:
100 gr roomboter op kamertemperatuur
150 gr poedersuiker
2 el melk

Bereiding:
Klop de eiwitten stijf met de 60 gr suiker. Meng de fijngemalen amandelen, de 100 gr suiker en de gezeefde bloem en schep op het eiwitmengsel. Vouw dit erdoor, absoluut niet mixen, kloppen of hard roeren. Doe dit in een spuitzak met een rond spuitmondje en spuit repen van 6 cm op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat je uiteindelijk een even aantal reepjes hebt. Bestrooi met amandelschaafsel en bak ze in een voorverwarmde oven van 185 graden (hetelucht 170) voor ongeveer 15 minuten tot ze lichtgekleurd zijn. Laat ze afkoelen op de bakplaat tot ze iets harder zijn en verplaats ze dan naar een rooster om helemaal af te koelen. 

Klop de boter met de melk tot een zachte crème  en mix de poedersuiker erdoor. Doe in een spuitzak met een rond spuitmondje en spuit een streep crème op een koekje en plak er een andere op. Druk lichtjes aan en leg op een schaal. 

Smelt de pure chocolade au bain marie of in de magnetron de olie. Dompel hier de uiteinden van de bokkepootjes in en laat ze op een bord met bakpapier of aluminiumfolie hard worden in de koelkast. Bewaar daarna in een afgesloten trommel buiten de koelkast.

* In vrijwel alle recepten wordt de chocolade getempereerd  (afgekoeld), maar ik zie daar her nut niet zo van in. Met gewoon warme chocolade met een beetje zonnebloemolie krijg je een net zo mooi en lekker resultaat.

Reacties

  1. Ik zie de amandelschaafsel niet terug in het recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt gelijk, ik ga t aanpassen. Na het spuiten van de reepjes bestrooi je ze met amandelschaafsel. Zie ook de video.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten