vrijdag 20 mei 2016

Eierkoeken - Ellouisa bakt Hollands

Ellouisa bakt Hollands!

Mijn Hollandse baksel van deze maand zijn deze supersimpele eierkoeken! Ik kwam ze al regelmatig tegen, op instagram en ook in het kookboek De Pastinaeck, wat boordevol Hollandse recepten staat. Mijn boterkoek heb ik uit dat boek gemaakt en er zijn nog meer dingen die ik wil uitproberen. Het boek kreeg ik eens als kerstpakket (het restaurant zit in de plaats waar ik werk), maar je kunt hem ook zelf bestellen: De Pastinaeck.

Het recept dat ik nu heb gebruikt kwam ik overigens op meerdere blogs tegen, soms met wat citroenschil of vanillesuiker erin, maar ik heb het basic gehouden. Het resultaat is zo lekker! Ik zeg het wel vaker, maar ook hier is het weer waar: zelfgemaakt is zoveel lekkerder dan uit de winkel! Ze zijn lekker luchtig en totaal niet droog zoals in de winkels. Wel moet je bij het beslag goed opletten, dat je zoveel mogelijk luchtigheid erin houdt, anders worden ze te compact en zijn ze niet te eten.


Ingredi├źnten voor 12 stuks:
2 eieren
100 gr suiker
100 gr bloem
1 tl bakpoeder
Snufje zout

Bereiding:
Klop de eieren met de suiker en zout voor 3-5 minuten tot een lichtgeel en luchtig mengsel. 


Meng bloem en bakpoeder en zeef erboven. Schep dan met een spatel luchtig door elkaar tot de bloem is opgenomen. Zorg dat je niet klopt of mixt, gewoon scheppen.


Doe in een spuitzak met rond spuitmondje en spuit op een bakblik met bakpapier (dat was bij mij even op, dus ik heb mijn bakplaat gewoon ingevet ;-)) 6 rondjes met voldoende afstand ertussen. 


Bak ze op 200 graden (hetelucht 180) voor 10 minuten tot ze licht gekleurd zijn. Haal ze voorzichtig van de bakplaat en leg ze op een rooster om af te koelen. Bak er daarna nog 6 op dezelfde manier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten