Hummus


Ken je dat? Van die dingen die je al jaren wilt maken, maar wat er op de een of andere manier gewoon niet van komt? Dat had ik met hummus, vaak in mijn hoofd, maar steeds niet gemaakt. Met de verjaardag van mijn zoontje kwam her er eindelijk van voor de lunch. En wat is het simpel en lekker! Je moet wel even zo'n pot tahin kopen, sesampasta.  Maar tegenwoordig hebben ze dat ook in de grotere supermarkten. Ik heb het bij Plus gekocht. Ik gebruik trouwens niet zoveel knoflook , omdat ik dat rauw nogal overheersend vind. Gebruik gerust meer als je wilt!Ingredienten:
1 groot blik kikkererwten (bonduelle)
1 teentje knoflook
2 el tahin (zie foto)
Citroensap, zout en peper naar smaak
Olijfolie

Bereiding:
Houd wat kikkererwten aparte doe de rest in een blender of keukenmachine. Doe de knoflook en tahini erbij en een flinke scheut olijfolie. Maal tot een mooie pasta en voeg eventueel nog wat olijfolie toe. Breng op smaak met zout,peper en citroensap en serveer in een schaaltje met nog wat olijfolie erover.

* Lekker is om er wat komijn over te strooien
* Of mix er pompoen- of bietenpuree door


Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten