Bloemkoolsoep


Ik at deze soep een tijdje geleden ergens en ik wilde hem perse namaken, het was zo lekker! Ik wilde altijd al eens bloemkoolsoep maken, maar iets hield me tegen, En nu ik het geproefd had, hield niets me meer tegen! Het is een simpele soep die heel snel klaar is en hij is vol van smaak! Absoluut geen overheersende bloemkoolsmaak, gewoon erg lekker!

Ik heb het recept ietsje aangepast en een nieuwe foto gemaakt. Uitproberen hoor,met dit weer is hij zo lekker verwarmend! 

En geloof t of niet, als ik tegen mijn zoontje zeg dat we bloemkooksoep eten, zegt hij: "Yes!!". Een prima soepje voor kinderen dus ook!Ingredi├źnten voor 2 liter:
1 kleine bloemkool
1 kleine knolselderij of 200 gr geschilde aardappels 
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 liter water
2 bouillonblokjes tuinkruiden
Zout en zwarte peper
50 ml room

Bereiding:
Snijd de bloemkool in roosjes. Schil de knolselderij en snijd in stukken. Doe in een pan en giet het water erbij. De bouillonblokjes toevoegen en breng aan de kook. Fruit in een pannetje met olijfolie de ui met de knoflook en wat zout en peper tot de ui glazig is. Voeg toe aan de bloemkool en kook even mee. Doe dan de room erbij en haal van het vuur. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

Serveer evt met ringetjes prei.

Reacties

 1. Wat leuk om bloemkoolsoep te maken. Ik doe wel eens roosjes bloemkool in mijn tomaten groente soep, maar heb nog nooit een soep gemaakt waar hij de hoofdrol heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sommige reacties mis ik gewoon, Zoals deze! Ik zie m nu pas! Maar het is echt heerlijk om er een soep van te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben zo benieuwd na dit recept, had nog een bloemkool in de koelkast maar wist niet zo goed wat ik ermee moest. Meestal frituur ik ze met bloem en ei.. maar ik denk dat ik dit recept maar eens ga uitproberen alleen dan zonder knolselderij, aangezien ik geen zin heb om nog naar de winkel te gaan. Djazak Allahou khairan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het gemaakt en het verbaast me gewoon hoe lekker dit is. Ik vind bloemkool altijd al lekker, maar deze soep is gewoon verukkelijk!! DANKJE Ellouisa

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze gaat op mijn lijstje. Volgende week zeker proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze soep wil ik binnenkort ook eens gaan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat vind jij het lekkerste smaken met knolselderij of met aardappelen?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten