Broodjes met zalm en rucola


Ik kon het toch niet laten en heb er nog wat bij gemaakt, deze kleine broodjes met zalm, rucola en een yoghurtsaus met dille. Ben benieuwd hoe ze straks smaken! De broodjes heb ik gemaakt met het recept van mijn hamburgerbroodjes  waar ik ook een video van heb op mijn youtubekanaal.


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingredienten voor 8 gewone broodjes of 16-20 minibroodjes:
425 gr bloem
1 zakje gist
30 gr boter
2 tl suiker
8 gr zout
1 ei
250 ml lauwwarme melk
Verder:
2 eigelen
1 el melk
Sesamzaadjes
Zak rucola
1 pak gerookte zalm
3 el Griekse yoghurt
1 tl citroensap
Zout en peper
Dille

Bereiding:
Meng bloem met gist en suiker. Voeg boter en het ei toe en meng goed. Dan zout erbij en de melk beetje bij beetje toevoegen tot je een samenhangend deeg hebt. Kneed dit 10-15 minuten en laat dan een uur rijzen. Verdeel in bolletjes (8 grote of 16-20 kleine) en leg op een bak plaat met bakpapier. Laat een half uur rijzen. Klop de eigelen los met de melk en bestrijk de broodjes ermee, Bestrooi met sesamzaadjes en bak ze op 220 graden (hetelucht 200 graden) voor 15 minuten.

Laat de broodjes afkoelen en beleg ze met rucola en zalm. Meng voor de saus de yoghurt met zout, peper,  dille en citroensap naar smaak. Serveer er de yoghurtsaus bij of op de broodjes.

Reacties

Populaire recepten