Burritocups


Dit ideetje kwam ik op pinterest een aantal keer tegen, tortillabakjes met een lekkere kipvulling. En het is net even wat anders dan wraps, omdat het bakje lekker knapperig wordt. Voor de vulling heb ik sinds tijden weer eens een zakje mix gebruikt en ik vond deze toch wel lekker. Je kunt uiteraard ook zelf kruiden gebruiken, net wat je wilt. 


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!


Ingrediënten voor 12 stuks:
4 XL tortillawraps
250 gr kipfilet in blokjes
1 rode puntpaprika
Half zakje burrito's kruiden (bijv Santa Maria)
Lente-uitjes in ringetjes
Evt. crème fraiche

Bereiding:
Bak de kipfilet in wat olie goudbruin aan alle kanten. Voeg de paprika en kruiden toe en bak even mooi gaar. Neem een tortilla en steek er 3 cirkels uit (met een uitsteekvorm of met een soepkom waar je met een mes langs gaat). Vouw ze zo dat ze in de holte van een muffinvorm passen en bedek alle holtes van je muffinbakplaat. Bak ze 5-10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot ze mooi knapperig en een beetje lichtbruin zijn. Schep wat vulling in de bakjes en garneer met lente-uitjes en eventueel crème fraiche.

Reacties

Populaire recepten