Hartige muffins


Heb je nou niet veel tijd of geen zin om uitgebreid te koken, maar wil je wel wat lekkers bij je soepje (of buiten de ramadan om bijv. bij de lunch)? Dan zijn deze hartige muffins ideaal! Ik wilde ze al een tijdje maken, maar iets hield me tegen. Totaal niet nodig, want ze zijn echt supersnel te maken en heerlijk. En je kunt ook nog eens eindeloos variëren met smaken, gebruik de basis en voeg eraan toe wat je lekker vindt of in huis hebt. Deze gaan dus zeker vaker op tafel komen hier. De versie op de foto is met groene olijven, zongedroogde tomaten en oregano, maar onder het recept geef ik je nog wat andere tips voor leuke variaties. Laat me vooral weten als jij nog een leuke combi weet of als je ze gemaakt hebt, ben benieuwd!


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!


Ingrediënten voor 14 stuks:
300 gr bloem
1 el bakpoeder
1 tl suiker
150 gr geraspte kaas
5 el olijfolie
2 eieren
125 ml melk
1 tl zout
1 tl zwarte peper
Variatie 1:
Bakje zongedroogde tomaatjes in stukjes
Paar groene olijven in plakjes
1 tl oregano

Bereiding:
Meng de droge ingrediënten: bloem, bakpoeder, suiker, kaas en kruiden. Klop de eieren met de melk en olie los en schep dan door het bloemmengsel. Niet mixen, gewoon even roeren, klontjes mogen blijven (is juist beter). Schep dan de tomaatjes en olijvenringetjes erdoor. Je hebt een stevig en plakkerig beslag. Bedek je muffinbakplaat met papiertjes en schep in elk papiertje een flinke lepel beslag. Bak ze op 200 graden (hetelucht 180) voor ongeveer 20-25 minuten.

Variaties:
* Tonijn, gefruite paprika en ui met paprikapoeder en peterselie
* Gebakken kipstukjes met Marokkaanse kruiden, paprika en olijven
* Feta, wat ontdooide diepvriesspinazie en peterselie
* Gerookte zalm en prei

Reacties

  1. Lijkt me lekker! Deze ga ik vanavond maken. Ik kijk zeker nu met de ramadan elke dag even op je blog. Heel handig en goed uitgelegd. Dank je en fijne ramadan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb deze muffins gisteren gemaakt. Ik kreeg met dit recept echter een deegbal met de hoeveelheid ml melk, dus ik ik heb wat melk toegevoegd. En ik heb naast de bovenstaande ingredienten, gebakken kipfiletstukjes erdoorheen gemengd (kipfilet gemarineerd met zout, knoflook, olijfolie, peper en basilicum). Ik kreeg er 15 stuks uit. Het heeft gesmaakt! Bedankt voor het recept Ellouisa :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten