Tonijnpakketjes
Heb jij mijn nieuwste boek 100 Ramadanrecepten al in huis? Ik maakte het boek samen met mijn (Marokkaanse) schoonmoeder en het is een compleet ramadanboek geworden met een verzameling van recepten uit verschillende landen. Je vindt er recepten voor ontbijt, zoetigheid, salades, gezonde hapjes, soepen, broodjes, snacks en hapjes met bladerdeeg en filodeeg in. Maar ook toetjes en shakes, een hoofdstuk voor eid el fitr (suikerfeest) én een kids hoofdstuk met recepten voor kinderen en leuke traktaties. Bestel het boek via mijn webshop (daar kun je ook aangeven of je hem gesigneerd wilt hebben) of via bol.com. Superleuk ook om cadeau te geven aan iemand!
Ingredienten voor 20 stuks:
1 pak bladerdeeg (10 plakjes)
1 blikje tonijn,uitgelekt
1 kleine ui, gesnipperd
1 knoflook teentje
Halve rode paprika in kleine blokjes
1 wortel in blokjes
Handje groene olijven in plakjes
Vers gehakte platte peterselie
Zout en zwarte peper
Paprikapoeder
Bereiding:
Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie. Voeg de paprika en wortel toe en kruid het geheel met zout, peper, peterselie en paprikapoeder. Meng dan de olijven ringetjes en tonijn erdoor en laat de vulling goed afkoelen.
Je kunt nu op 2 manieren vouwen:
Voor kleine hapjes laat je de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd elk plakje door de helft zodat je twee lange rechthoeken krijgt. Maak in de helft van zo'n rechthoek ern paar schuine sneetjes met een mes. Schep op de andere helft een lepel vulling. Vouw het ingesneden stuk erover en druk de randen goed aan met je vingers of een vork.
Voor de grotere pakketjes gebruik je steeds 1 plakje bladerdeeg, leg vulling in het midden en vouw de punten dan naar het midden. Druk er een olijf in.
Leg op een bakplaat met bakpapier, bestrijk met losgeklopt eigeel en bak ze 15-20 min in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200) tot ze goudbruin en gaar zijn.
Heerlijk zijn ze heb het gemaakt
BeantwoordenVerwijderenMoet je de olijven en tonijn meebakken in de pan ?
BeantwoordenVerwijderenAls je deze hapjes voor een feestje wil gaan maken, wat is dan handig qua bereidingstijd? Kunnen deze een aantal uur voor het feestje gemaakt worden? Of klaargemaakt worden, om afgebakken te worden?
BeantwoordenVerwijderenJa dat kaneen paar uur van tevoren en dan nog afbakken of afbakken en dan opwarmen.
VerwijderenMaak deze telkens opnieuw. Ook nu tijdens de Ramadan en kan er maar geen genoeg van krijgen. Thuis vinden ze dit ook echt heerlijk.
BeantwoordenVerwijderen