Tonijnpakketjes



Ik was er van overtuigd dat deze al op mijn blog stonden, maar niet dus! Deze bladerdeegpakketjes met tonijnvulling maak ik al jaren en zijn altijd een succes. Je kunt variëren met de vulling, als je bijv. Niet van olijven houdt, last je die gewoon weg. Ik gebruik trouwens het liefst roomboter bladerdeeg, die heeft de lekkerste smaak.


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingredienten voor 20 stuks:
1 pak bladerdeeg (10 plakjes)
1 blikje tonijn,uitgelekt
1 kleine ui, gesnipperd
1 knoflook teentje
Halve rode paprika in kleine blokjes
1 wortel in blokjes
Handje groene olijven in plakjes 
Vers gehakte platte peterselie
Zout en zwarte peper
Paprikapoeder 

Bereiding:
Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie. Voeg de paprika en wortel toe en kruid het geheel met zout, peper, peterselie en paprikapoeder. Meng dan de olijven ringetjes en tonijn erdoor en laat de vulling goed afkoelen.

Je kunt nu op 2 manieren vouwen:

Voor kleine hapjes laat je de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd elk plakje door de helft zodat je twee lange rechthoeken krijgt. Maak in de helft van zo'n rechthoek ern paar schuine sneetjes met een mes. Schep op de andere helft een lepel vulling. Vouw het ingesneden stuk erover en druk de randen goed aan met je vingers of een vork. 

Voor de grotere pakketjes gebruik je steeds 1 plakje bladerdeeg, leg vulling in het midden en vouw de punten dan naar het midden. Druk er een olijf in.

Leg op een bakplaat met bakpapier, bestrijk met losgeklopt eigeel  en bak ze 15-20 min in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200) tot ze goudbruin en gaar zijn.

Reacties

  1. Heerlijk zijn ze heb het gemaakt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moet je de olijven en tonijn meebakken in de pan ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als je deze hapjes voor een feestje wil gaan maken, wat is dan handig qua bereidingstijd? Kunnen deze een aantal uur voor het feestje gemaakt worden? Of klaargemaakt worden, om afgebakken te worden?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat kaneen paar uur van tevoren en dan nog afbakken of afbakken en dan opwarmen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten