Marshmallowkoekjes


Mijn zoontje kon echt niet wachten om deze koekjes te eten, want er zaten "spekkies" op. Marshmallows dus! Hij heeft ook meegeholpen met de koekjes en mocht de halve marshmallow's op de koekjes leggen. En ze zijn inderdaad erg lekker geworden! Ik wilde ze eigenlijk met roze marshmallows maken, dan was de binnenkant nog leuker, maar ik kon ze nergens vinden helaas. Maar zo zijn ze ook leuk en de structuur is heel apart als je erin bijt, erg lekker die zachte binnenkant in combinatie met het krokante koekje en de chocolade.




Ingrediënten voor 30 stuks:
65 gr boter
50 gr suiker
1 eigeel
1 el zonnebloemolie
200 gr bloem
15 marshmallows
200 gr melkchocolade
50 gr witte chocolade

Bereiding:
Mix de suiker met de boter tot een creme. Mix de olie en het ei erdoor en voeg dan de bloem toe. Meng tot een zacht deeg. Laat dit verpakt in plastic een uur in de koelkast rusten. Rol het dan dun uit en steek er rondjes uit met een uitsteker. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak zo'n 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Laat ze afkoelen. Snijd de marshmallows door de helft en leg op elk koekje een halve marshmallow. Zet de koekjes dan 2 minuten in een oven van 200 graden tot de marshmallows zacht zijn. Druk ze wat platter met een lepel en laat afkoelen. 

Smelt de melkchocolade au bain marie met 2 tl zonnebloem. Dompel hierin de koekjes en laat ze hard worden op een bord met aluminiumfolie. Versier dan met witte chocolade.

Reacties

  1. Wat voor uitsteker moet het zijn meid? Zien er lekker uit wil het ook maken voor de kids

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat maakt niet zoveel uit, ik heb er een van 5cm doorsnede gebruikt

      Verwijderen
    2. Dat maakt niet zoveel uit, ik heb er een van 5cm doorsnede gebruikt

      Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. klopt het dat het best kruimelig deeg is. Ik ben ze nu aan het maken, maar de deegbal blijft niet goed bij elkaar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat de boter eerst opgewarmd moet worden, anders blijft het deeg niet plakken. Bij mij ook mislukt, prullenbak in helaas.
      Perhaps volgende keer beter beschrijven....

      Verwijderen
    2. Voor elk koekje geldt dat elke bloem anders is. De ene soort heeft meer vocht nodig dan de andere. Ik heb precies bovenstaand recept gebruikt en was een prima deeg. Een algemene top als je deeg re droog is, doe er wat bocht bij. Weggooien is echt niet nodig en zonde!

      Verwijderen
    3. Voor elk koekje geldt dat elke bloem anders is. De ene soort heeft meer vocht nodig dan de andere. Ik heb precies bovenstaand recept gebruikt en was een prima deeg. Een algemene top als je deeg re droog is, doe er wat bocht bij. Weggooien is echt niet nodig en zonde!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten