Speculaasfudge
Dit moet je echt proberen!! Fudge is al heel lekker, maar deze met speculaaspasta is echt geweldig! En maar 3 ingrediënten echt in een handomdraai gemaakt. Ik gebruik de Crunchy speculaaspasta van Cookie Notti, maar je kunt ook een ander merk gebruiken en ook de soort zonder crunch nemen (al kan ik je die wel aanraden hoor, de crunch geeft net wat extra's). Het zijn wel machtige blokjes, dus snijd ze niet te groot.
Ingrediënten voor 20 stukjes:
150 gr melkchocolade
150 gr witte chocolade
250 gr speculaaspasta crunch (Cookie Notti of ander merk)
Bereiding:
Doe de witte chocolade in een kom en de melkchocolade in een andere kom. Verdeel de speculaaspasta over de twee kommen en smelt het dan in de magnetron. Zorg dat het een mooi vloeibaar mengsel is. Laat dit een kwartier afkoelen en schep dan om en om in een schaal bedekt met bakpapier. Maak met een sateprikker swirls in het chocolademengsel en laat in de koelkast opstijven Dit duurt wel een uur of 2-3. Haal dan uit de vorm en snijd in mooie blokjes. Bewaar in de koelkast.
Deze komt op mijn lijstje voor elaid! (Lijstje bestaat uit alleen jouw koekjes haha). Hoe groot is de schaal die je gebruikt hebt?
BeantwoordenVerwijderenDat is leuk! Ik gebruik een schaal van 25x25 cm
VerwijderenJa dat wou ik ook vragen
BeantwoordenVerwijderen25x25cm
Verwijderenbedoelde disco cupcakes.
BeantwoordenVerwijderenWaar je die haalt. het is wel lastig
BeantwoordenVerwijderenom hier een reactie te plaatsen. Hij heeft mijn eerste reactie verwijderd.
Ja dat hoor ik vaker kan er ook niks aan doen helaas! Die spikkels bedoel he? Heb ik van een kookwinkel
Verwijderenoh oke bedankt voor je reactie.
VerwijderenHoeveel lagen heb je gebruikt? En kan de chocolade icm de speculaaspasta ook au bain marie gesmolten worden?
BeantwoordenVerwijderenJe schep om en om een beetje van het beslag erin, naast elkaar. Dus het wordt 1 laag
VerwijderenIk maak t vandaag weer en zal een klein videotje maken van de bereiding. Au bain marie kan okk inderdaad.
Je schep om en om een beetje van het beslag erin, naast elkaar. Dus het wordt 1 laag
VerwijderenIk maak t vandaag weer en zal een klein videotje maken van de bereiding. Au bain marie kan okk inderdaad.
Bedankt voor je reactie. Wacht ik het videootje nog even af. Mijn 'ied koekjes komen trouwens allemaal hier vandaan, nu hopen dat ze allemaal zullen lukken :)
VerwijderenIk ben ook benieuwd naar de video. Lijkt me super makkelijk om te maken
Verwijderenwaar kan je de crunchy speculaas pasta kopem?
BeantwoordenVerwijderenIk las bij de emte, AH, Jumbo
VerwijderenDankjewel!
VerwijderenDe video staat inmiddels op mijn facebookpagina!
BeantwoordenVerwijderenDe video staat inmiddels op mijn facebookpagina!
BeantwoordenVerwijderenJammer ik heb geen fb pagina.. Maar ik ga hem morgen maken.. Ben benieuwd
BeantwoordenVerwijderenDeze heb ik samen met de pennywafeltruffels en nutellakoekjes gemaakt, Ellouisa mijn complimenten hoor. Heerlijk recept, machtig inderdaad van smaak maar in kleine reepjes gesneden is het prima te doen.
BeantwoordenVerwijderenVolgens mij moet dit ook in de vriezer kunnen ?
Leuk zeg!! Ik durf niet te zeggen of je ze in kunt vriezen...vdenk eigenlijk van niet
BeantwoordenVerwijderenHet hoeft ook niet meer hoor Ellouisa, het is helemaal op!
BeantwoordenVerwijderen