Couscoussalade met gegrillde maïskolf, paprika, mango en avocado


Mijn hele telefoon staat vol met screenshots van eten. Die sla ik op om ooit na te maken of gewoon ter inspiratie. Deze salade kwam een keer voorbij op het instagram account van Jamie Oliver. Vandaag dan eindelijk nagemaakt en wat is dit een supercombi zeg! Echt een salade die ik vaker op tafel fa zetten! Gebruik echt maïskolven en geen maïs uit blik,de smaak is zoveel lekkerder! 



Ingrediënten voor 3 personen:
75 gr gemengde sla
1 maïskolf
1 rode puntpaprika in grove stukken 
250 gr cherrytomaatjes in partjes
1 mango in stukjes
1 avocado in stukjes
Wat feta
200 gr couscous
225 ml kokend water
Zout en zwarte peper 
Olijfolie 
Verse peterselie
Citroën
Honing
Azijn

Bereiding:
Kook de maïskolf in water met zout gaar (ongeveer 15 min) en laat ze wat afkoelen. Smeer dan in met olijfolie en grill rondom op de grillplaat/pan of barbecue. Draai regelmatig om tot ze een mooi kleurtje hebben.  Snijd dan in grove stukken. 
Smeer de stukken paprika in met wat olijgolie en grill ook mooi gaar.

Meng de couscous met een beetje zout en peper en giet het hete water erop. Laat zo'n 5 minuten wellen tot het gaar is. Maak los met een vork en meng er wat olijfolie, 1 el citroensap en wat vers gehakte peterselie door.

Maak de borden op door eerst wat sla erop te leggen,dan wat couscous en de rest van de ingrediënten. Maak een dressing van 1 el olijfolie, 1 el azijn en 1 tl honing.  Verdeel over de borden.

Reacties

  1. De maiskolfen in grote stukken snijden. Daar zit dan de binnen kant ook bij? Dus zo'n stuk maiskolf moet je alsnog kluiven? Want de binnenkant eet je niet toch? Alleen de mais.:)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten