Dubbele maizenakoekjes



Deze dubbele maizenakoekjes worden in het Frans ook wel pattes de chat genoemd, kattenpootjes. En daar lijken ze inderdaad wel een beetje op. Het zijn heerlijke luchtige koekjes die smelten op je tong, je plakt er twee aan elkaar met jam, speculoospasta of chocoladepasta en dompelt dan het uiteinde in chocolade en een dip naar keuze. Ik heb nu gemalen koffiewafels gedaan, maar nogatine, gehakte nootjes, gemalen cornflakes of kokos kan ook heel goed. Maak je bolletjes niet te groot, dan krijg je megakoeken.

In de video op instagram kun je zien hoe je ze zelf makkelijk kunt maken.

Ingrediënten voor ongeveer 50 stuks:
250 gr roomboter op kamertemperatuur
100 gr poedersuiker
1 zakje vanillesuiker of vanillearoma
3 eigelen
70 gr maizena
1 tl bakpoeder
400 gr bloem
3 el jam naar keuze
Decoratie:
150 gr melkchocolade
Kokos, nogatine, gehakte amandelen, gemalen cornflakes/koffiewafels

Bereiding:
Meng de boter met de eigelen tot een glad mengsel. Ik doe dat gewoon met mijn handen, maar kan ook met een mixer of kneedmachine. Voeg de poedersuiker toe en meng erdoor. Doe dan maizena, bakpoeder en vanillesuiker of vanillearoma erbij en meng goed. Bloem toevoegen en kneed tot een zacht deeg. 

Maak bolletjes ter grootte van een olijf en rol tot een staafje. Leg op een bakplaat met bakpapier en druk de staafjes plat met een vork. Bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden (hetelucht 160) voor 15 min. Ze moeten licht van kleur blijven. Laat ze afkoelen op een rooster.

Pureer je jam met een staafmixer en plak steeds 2 koekjes aan elkaar met wat jam. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron en dompel een uiteinde van je koekje in de chocolade en dan in een dip naar keuze.

Reacties

  1. Wat leuk dat het kattenpootjes zijn :D Ze zien er echt heel mooi uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Salam ellouisa ik had een vraagje kan ik die koekjes ook een voor een doen in plaats van opelkaar choekran xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kan het ook met gewone boter (becel.bv)of moet het roomboter zijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Liefst roomboter, anders harde margarine. Geen smeerboter!

      Verwijderen
    2. Mag het ook solo patisserie gebruiken ?

      Verwijderen
  4. Wat raadt u aan als andere vulling tussen de koekjes?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Kun je ze afgesloten in de koelkast wel een maandje bewaren?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat voor maizena gebruik je

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Kan het ook met glutenvrije bloem ???

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten