Griekse saladeschotel


Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik erg dol  op salades, vooral in de zomer. Deze Griekse saladeschotel is ook weer zo'n topsalade. En prima geschikt als maaltijdsalade of lunch. Ipv kip kun je trouwens ook gehaktballetjes erbij doen, ook lekker! O en laat je niet verleiden door humus uit dec winkel, zelfgemaakt is zo gedaan en zo lekker!


Ingrediënten voor 4 personen:
Halve krop sla
500 gr kipfilet
Zout en zwarte peper
1 tl paprikapoeder
1 el versgehakte platte peterselie
1 tl oregano
Olijfolie
1 aubergine in maantjes
1 rode puntpaprika in grove stukken
Kleine rode ui in ringen
1 tomaat in partjes
Halve komkommer in maantjes
1 blok feta of witte kaas in blokjes/stukjes
Groene olijven of kalamata olijven
Vers citroensap
Voor de humus:
1 blik kikkererwten
1 el tahin (sesampasta)
Zout en peper
Klein teentje knoflook

Bereiding:
Meng voor de kip de oregano met peterselie, paprikapoeder, 1 tl zout,1 tl zwarte peper en wat olijfolie. Marineer de kipfilets hierin en bak ze dan mooi goudbruin en gaar in een koekenpan of op je grillplaat. Snijd daarna in repen.

Doe de aubergine en paprika in een braadslede en meng er een snuf zout, zwarte peper en een scheut olijfolie door. Zet in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200) voor ongeveer 20-30 min en schep tussentijds om.

Voor de humus doe je de kikkererwten met wat vocht uit het blok en de tahin in een hakmolen. Pers ook de knoflook erboven. Maal dit zo grof of fijn als je wilt. Breng op smaak met zout, peper, citroensap en olijfolie.

Meng voor de salade de komkommer, tomaat, feta, rode ui en olijven. Maak een dressing van 2 tl citroensap, 2 tl olijfolie, zout, peper en oregano en meng erdoor.

Bedek een groot bord met blaadjes sla en verdeel alles er mooi over.

Reacties

  1. Salam wat is Tahin en waar kun je het kopen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is sesampasta in een pot. Ik koop het bij Turkse winkels, maar in Veel supermarkten he je het tegenwoordig ook. Als je googlet op tahin vind je een afbeelding.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is sesampasta in een pot. Ik koop het bij Turkse winkels, maar in Veel supermarkten he je het tegenwoordig ook. Als je googlet op tahin vind je een afbeelding.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bddankt voor de inspiratie. Heb deze gemaakt met nog champignons erbij en in plaats van kip gerookte zalm. Hummus weggelaten. Chokran!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten