vrijdag 1 juli 2016

Krieltjessalade met kip - foodblogswapDoor alle drukte van de ramadan was ik de foodblogswap bijna vergeten! En dat terwijl ik aan het begin van de maand een aantal recepten had opgeslagen om voor de foodblog te maken. Ik mocht deze maand kiezen van de blog Lekkeretenmetmarlon en daar stond weer vanalles op. De kerriesoep wil ik nog steeds proberen en ook het opgerolde brood met kip en tomaatjes lijkt me heerlijk! Ik koos uiteindelijk voor de krieltjessalade, die ik wat aanpaste. Zo eten wij geen varkensvlees, dus de spekjes verving ik foor kipfilet en ik had niet alle kruiden in huis. Maar t werd heerlijk! Ik ga hier nog meer variaties van maken denk ik!


Ingrediƫnten:
500 gr verse krieltjes 
200 gr kipfilet in kleine blokjes
Halve komkommer in dunne plakjes
1 bosuitje in ringetjes
1 sjalotje, gesnipperd
Verse peterselie
Verse bieslook
1/2 tl gedroogde basilicum
1 el olijfolie
1 el azijn of citroensap
1 tl mosterd

Bereiding:
Was de krieltjes en laat de schil eraan. Snijd in dikke plakjes of door de helft. Kook gaar in water met wat zout. Giet af. Bak de blokjes kip in wat olijfolie met zout en peper goudbruin en gaar. Meng de aardappels met de bosui, het sjalotje en de komkommer. Klop voor de dressing de olijfolie los met de azijn, mosterd, zout, peper en kruiden. Meng door de krieltjes en serveer lauwwarm.

1 opmerking:

  1. Wat een leuke salade, je zou natuurlijk ook vegetarische kipstukjes kunnen nemen. Echt een zomerse maaltijd :)

    BeantwoordenVerwijderen