Pinda noga bonbons



Deze bonbons zijn echt zo lekker! Ze hebben wat weg van de marmerkoekjes die ook op mijn blog staan,maar het even wat anders door de noga. Ik heb nu staafjes gemaakt,maar bolletjes kan ook. En je kunt ervoor kiezen om witte chocolade met bruine streepjes te doen. Net wat je wilt!
De noga heb ik uit de supermarkt en staat bij de chocolade enz.


Ingredienten voor ca. 25 stuks:
250 gr ongezouten pinda's
125 gr biscuitjes 
1 tl kaneel
Half tot heel blikje gecondenseerde melk
8 blokjes nougat
200 gr melkchocolade 
50 gr witte chocolade

Bereiding:
Maal de pinda's fijn in een hakmolen of keukenmachine. Doe hetzelfde met de biscuitjes. Doe alles in een kom en meng kaneel erdoor. Voeg dan beetje bij beetje de gecondenseerde melk toe. Je moet een stevig en klein beetje plakkerig mengsel krijgen. Vorm hier bolletjes van.

Snijd elk noga blokje in 3 reepjes. Neem een bolletje pinda mengsel en druk plat tot een schijfje. 


Leg er een reepje noga op en vouw dicht. Rol tot een mooi staafje en vorm ze zo allemaal.  Zet ze een kwartiertje in de koelkast.

Smelt de melkchocolade au bain marie met 1 el zonnebloemolie. Dompel de koekjes in de chocolade en leg op een groot bord of snijplank met bakpapier of aluminiumfolie en laat hard worden in de koelkast.

Smelt dan de witte chocolade au bain marie en doe in een boterhamzakje. Knip er een heel klein puntje af en maak lijntjes over je bonbons. Laat hard worden in de koelkast. 


Reacties

  1. Maak al jaren de snickerbonbons, altijd favoriet, maar deze ied ga ik dit recept uitproberen, dankje voor de inspiratie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ellouisa kun je die nougat ook met iets anders vervangen? Mijn kinderen lusten dat niet. Alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ellouisa kun je die nougat ook met iets anders vervangen? Mijn kinderen lusten dat niet. Alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben warrschijnlijk al te laat, maar je kunt get gewoon weglaten

      Verwijderen
  4. Hey Ellouisa

    Ik heb voor het suikerfeest dit koekje gemaakt en het is in de smaak gevallen bij iedereen! Bedankt voor dit receptje en je duidelijke uitleg! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Reacties
    1. Ze zijn wel zoet ja maar er zit geen extra suiker in naast de gecondenseerde melk, dus niet zoeter dan andere Chocoladekoekjes.

      Verwijderen
    2. Ze zijn wel zoet ja maar er zit geen extra suiker in naast de gecondenseerde melk, dus niet zoeter dan andere Chocoladekoekjes.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten