Marokkaanse spinazie


Ik had echt al tijden geen spinazie meer gemaakt op de Marokkaanse manier. Was dus ook vergeten hoe je het ook alweer deed, maar vond een recept terug en dat heb ik gemaakt. Gebruik echt verse spinazie en geen diepvries of uit een pot, dat maakt zo'n verschil. En wat ook nog lekker is, om wat ingemaakte citroen te gebruiken. Die citroenen kun je kopen bij Marokkaanse winkels of zelf maken. Ik zal daar ook nog een recept voor plaatsen.


Ingrediënten voor 1 bordje:
450 gr spinazie (zo'n grote zak)
Zout en zwarte peper
Paprikapoeder
Komijn
1 klein teentje knoflook
Verse koriande en peterselie naar smaak
Olijfolie
Olijven

Bereiding:
Was de spinazie goed en doe met aanhangend water in een grote pan. Laat op hoog vuur onder regelmatig roeren slinken. Als de spinazie helemaal geslonken is, gooi je het in een vergiet of zeef en druk je al het vocht eruit met een pollepel.

Neem dan een koekenpan en verhit wat olijfolie. Doe de spinazie erin met de knoflook en  koriander/peterselie en voeg kruiden naar smaak toe. Ik gebruik van alles ongeveer een mespuntje tot halve tl, maar gebruik gerust meer als je dat lekker vindt.

Serveer met warm Marokkaans brood en met wat kip of vlees, of bijv met wat andere bijgerechten zoals zaalouk.

Reacties

 1. Ik hou echt van jou eten. Jou man mag van geluk spreken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat voor kruiden gebruik je precies. want dat vindt ik juist moeilijk. ik weet niet welke kruiden ik moet gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarom niet meteen de spinazie wokken , die gaart supersnel toch>? retorische vraag inderdaad, zo maak ik het en dochter is er dol op

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je de citroen wil gebruiken..bij welke stap doe je dat dan. En hoe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. de olijven uit de ingrediëntenlijst,doe je die er op het laatst gewoon doorheen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Was heerlijk!! Iets meer knoflook naar mijn knoflookverslaving toegevoegd en heerlijk gesmuld. Waande me bijna in marokko bij mijn marokkaanse gastgezin.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten