dinsdag 16 augustus 2016

Shashlicks met kip


Het is nou niet echt een topzomer te noemen, mijn zoontje heeft denk ik 2 keer in zijn zwembadjes gezeten en ik heb tot nu toe veel regen gezien! Maar het weer is inmiddels iets beter en de zon doet haar best. Lekker weer om te barbecuën dus. En deze shashlicks met kip zijn dan makkelijk te maken en smaken heerlijk! De ui en paprika rooster je lekker mee met het vlees en met de kruiden krijg je zo heerlijke spiesjes. Je kunt ze dus op de barbecue leggen, maar ook op de grillpan of plaat zijn ze goed te bereiden. Ik heb deze keer groene en rode paprika gebruikt, maar je kunt ook gele nemen of het bij 1 kleur houden.Ingredienten voor ongeveer 8 stuks:
250 gr kipfilet
Halve rode paprika
Halve groene paprika
1 kleine ui
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
 Mespuntje komijn
1 teentje knoflook
Olijfolie

Bereiding:
Snijd de kipfilet en paprika in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de ui in grove stukken. Meng de kruiden en knoflook met de olijfolie en marineer de kip en groenten hierin. Rijg dan om en om aan satéstokjes en bak ze gaar op de bbq of de grillpan/plaat. 

2 opmerkingen:

  1. Erg lekker en vooral als deze week warm wordt, zonnetje schijnt en met de BBQ aan! Ik ga je recept eens uitproberen, bedankt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh die komijn is wel een goede toevoeging denk ik. Normaal rooster ik de groente altijd los op de BBQ. Ga dit recept zeker eens een keer uitproberen. Hoop ik wel dat het snel wat lekkerder weer wordt ;) Dan kan ik de bbq weer uit de schuur halen!

    BeantwoordenVerwijderen