Homemade satésaus / pindasaus


Al eeuwen wil ik zelf eens satésaus maken en heb ooit een poging gedaan, maar dat leek meer op een pot opgewarmde pindakaas. Nu heb ik eindelijk een versie gevonden die wel erg lekker is. Het is wel een recept wat je naar smaak moet aanpassen terwijl je het aan het maken bent. Beetje meer van dit, of een beetje meer van dat, blijf proeven tot je de perfecte smaak hebt. Lekker met kipsateetjes, rijst en roerbakgroenten.Ingrediënten voor 1 schaaltje:
1 sjalotje of kleine ui
1 teentje knoflook
2-3 el pindakaas (met of zonder nootjes)
2-3 el ketjap manis
1-2 el donkerbruine basterdsuiker
100 ml melk
Evt. sambal

Bereiding:
Snipper de ui/het sjalotje en pers de knoflook uit, Fruit in wat olijfolie tot de ui glazig is. Doe dan de pindakaas erbij en smelt deze. Voeg de ketjap en de helft van de melk toe en verwarm. Blijf roeren tot een glad mengsel. Doe de suiker en eventueel wat sambal erbij en meng goed. Is het te dik, doe er dan nog wat melk bij.

Reacties

  1. Geen opgemerkt.. Maar lang geleden heb ik deze site niet bekijke. Nu zag ik vele heerlijk en apart recepten..heerlijk allemaal besa7a..en ook prachtig site.. Soms doe ik wat iets uitgeprobeerde rexepten dan zal ik heel zeker van je recepten uitproberen.. Zoveel lekker mascha allah. Ik moet eerste goed kijken welke wil ik naken😜😜. Ik ben het fatima.. Was oumyoussef..😘😘

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten