Mini-cheesecakes met frambozenswirl


Een tijdje geleden maakte ik al mini cheesecakes met aardbeien en slagroom. Ik schreef toen al dat ik nog meer versies uit zou proberen. Gisteren heb ik een variant geprobeerd en kan ik weer wat van mijn to-bake-lijstje (of zeg maar gerust LIJST) afstrepen. Ik koos voor de versie met frambozenswirl, een soort marmercheesecakejes met verse frambozen. Superlekker en ze zien er ook nog eens mooi uit! Ik heb weer het basisrecept gebruikt wat ik ook bij de cheesecakejes met aardbeien heb gebruikt, dat is perfect en dient als een goede basis voor allerlei varianten. Binnenkort maak ik nog wat andere soorten hiermee! Ik zit te denken aan snickers (pinda's, caramel en chocolade), blauwe bessen en citroen en witte chocolade-rafaello. Welke combinatie vind jij het lekkerst?


Ingrediënten voor 12 stuks:
100 gr frambozen
1 el poedersuiker

Bereiding:
Maak de bodems en het cheesecakebeslag volgens het basisrecept. Zet muffinpapiertjes in je muffinbakplaat en vul met de koekjesbodem en het beslag.
Maal de frambozen met de poedersuiker fijn met een staafmixer. Druk dit door een zeef om de pitjes eruit te zeven. Schep op elk cheesecakeje 2 theelepels van dit mengsel. Neem dan een satéprikker en meng het cheesecakebeslag en de gepureerde frambozen door elkaar tot je een mooi marmereffect krijgt. Niet te lang mengen, dan wordt het 1 geheel.


Zet ze in een voorverwarmde oven van 160 graden (hetelucht 150) voor 20 minuten. Zet dan de oven uit en laat ze er nog 10 minuten in staan. Zet dan in de koelkast om helemaal af te koelen en haal als je wilt de papiertjes er voorzichtig af.

Reacties

  1. Kun je ook diepvries frambozen gebruiken? Eerst heel goed laten uitlekken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wil 1 grote maken, dus in een gewone springvorm van 26 cm bij 7cm. Kan ik dezelfde verhoudingen als hierboven beschreven gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten