Perziktaart met banketbakkersroom


Nou dit is me toch een lekkere taart! Ik zag hem op de blog Uitpaulineskeuken en besloot hem meteen dit weekend te maken. Een heerlijke cake met een zelfgemaakte banketbakkersroom en perziken. Echt een topcombinatie!

Ik heb alleen wat minder suiker gebruikt en de volgende keer doe ik de room niet in een kuil,maar gewoon in een laag bovenop de cake. Nu zakte het midden namelijk wat in. Oh en ik gebruikte maar 1 perzik, dat wss voldoende! Maar de smaak was verder top!



Ingrediënten voor een taart van 20cm:
200 gr roomboter op kamertemperatuur 
150 gr suiker
4 eieren
Half zakje bakpoeder
200 gr bloem
Banketbakkersroom:
3 eigelen
50 gr suiker
1 el bloem
250 ml melk
1 vanillestokje 
Extra:
1 perzik

Bereiding:
Maak eerst de banketbakkersroom door de melk op laag vuur te verwarmen met het merg uit het vanillestokje. Klop in een kom of maatbeker de eigelen met de suiker en bloem tot het lichtgeel is. Giet dan de melk in een dun straaltje erbij terwijl je blijft mixen. Giet het mengsel dan terug in je pan en breng al roerende aan de kook. Roer tot het de juiste dikte heeft. Giet in een diep bord en bedek met een stuk plastic folie. Zet in de koelkast.

Verwarm dan je oven voor op 175 graden (hetelucht 160). Vet een springvorm van 20 cm in met een mengsel van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem.  

Mix de boter met de suiker tot een creme. Mix dan een voor een de eieren erdoor. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix tot een dik beslag. Snijd je gewassen en gehalveerde perzik in dunne plakjes.

Schep je beslag in de springvorm en strijk glad. Maak het midden iets dieper (ca 1 cm) en schep dan de room erop. Leg daarop de perzik schijfjes.



Bak de cake onderin de oven voor ongeveer een uur. Een sateprikker aan de rand in de cake stekwn. Komt die er schoon uit,  dan is hij klaar. De room voelt dan nog dun en zacht aan, maar dat komt met afkoelen goed.

Laat 10 min in de vorm afkoelen. Verwijder daarna de rand en bodem en laat op een rooster volledig afkoelen. 

Reacties

  1. Dit lijkt me erg lekker. Kan ik ook voor banketbankersroom ook de mix(poeder) gebruiken van Dr. Oetker?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kan maar is echt een totaal andere smaak dan wanneer je het zelf maakt en amper meer moeite

      Verwijderen
  2. Je geeft in het recept aan dat je maar een perzik hoeft te gebruiken. Op de foto lijkt het er op dat het meer dan eentje is. Het zal denk ik niet veel uitmaken of je een of 2 perzikken gebruikt, als de bovenkant maar bedekt is toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat klopt. Al had ik hier echt maar 1 (grote) perzik gebruikt hoor :)

      Verwijderen
    2. Ja dat klopt. Al had ik hier echt maar 1 (grote) perzik gebruikt hoor :)

      Verwijderen
  3. Kun je ook perziken uit blik gebruiken? Of welk fruit is hier ook geschikt voor behalve ook de appel?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat kan naar is niet zo stevig, ik weet niet goed of hij dan zo mooi wordt aan de bovenkant. Je kunt verder peer, kersen of pruimen gebruiken.

      Verwijderen
    2. Ja dat kan naar is niet zo stevig, ik weet niet goed of hij dan zo mooi wordt aan de bovenkant. Je kunt verder peer, kersen of pruimen gebruiken.

      Verwijderen
    3. Ik heb hem een keer met walvissen gemaakt. Heerlijk het zuur van de besjes met de zoete romige cake!!!

      Verwijderen
    4. Sorry...aalbessen...(geen walvissen natuurlijk)

      Verwijderen
    5. Grappige verspreking, walvissen ,begreep er al niks van!

      Verwijderen
  4. Kun je deze hoeveelheid ook gebruiken in een bakblik van 24cm doorsnee? Je krijgt hem gewoon wat lager denk ik?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. 2 pogingen gedaan om volgens jouw beschrijving de bodem na 10 min te verwijderen 2x over lag de banketbakkersroom op het aanrecht. Dus graag een reactie na hoeveel tijd de bodem van de vorm verwijderen???

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wat gek. Wat voor vorm heb je gebruikt? Je kunt de bodem ook langer laten zitten evt.

      Verwijderen
  6. Of je legt bakpapier op de bodem, dan schuif je de taart zo van de bodem op een rooster en alles blijft heel

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik vind over heerlijk dessert voor bij de koffie te geven

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten