maandag 26 september 2016

Traktatie: vlinders


Ik las pas een heel grappig stuk in een krant over de hysterie rondom traktaties, hoe je soms uren overspannen bezig kunt zijn om een mooie en originele traktatie voor je kind in elkaar te zetten. Echt, ik heb er zo hard om gelachen. Vorig jaar had ik de banaanaapjes voor mijn zoontje gemaakt en me ook enigszins vergist in de tijd die ik ermee bezig was, haha. Maar uiteindelijk was hij er zo blij mee en vonden de kinderen uit zijn groep het ook erg leuk, daar doe je het voor he :D

Deze vlinders vond ik ook zo leuk en zijn volgens mij niet zo tijdrovend om te maken (maar.... begin op tijd hoor, niet op de ochtend zelf ;-)). Je kunt ze natuurlijk met vanalles vullen wat jij wilt, fruit, zoutjes, popcorn, snoepjes, tomaatjes, verzin het!

Met dank aan piece of make voor het idee en de foto!


Wat heb je nodig voor 10 vlinders?
Ongeveer 1 kilo druiven
2 zakken zoutjes of popcorn
10 leuke knijpers (bijv. deze: gekleurde knijpers) of laat je kind simpele houten wasknijpers versieren 
10 plastic zakjes met druksluiting (bijv. van AH)
Chenille draad voor de voelsprieten (bijv. via Hema)
Zwarte stift

Hoe maak je ze?
Versier je knijpers en teken er een gezichtje op. Je kunt er ook nog de naam en leeftijd van je kind erop zetten. Knip van het chenilledraad 18 cm en vouw aan beide kanten in een mooi krulletje. Plak aan de achterzijde van je knijper vast met plakband of goede lijm. Vul de zakjes aan de ene kant met druiven. Druk samen in het midden en zet er een knijper op. Vul de andere kant met zoutjes en druk dan de drukstrip dicht.Geen opmerkingen:

Een reactie posten