Turkse appelkoekjes - Kurabiye elmali


Een tijd geleden had ik wat Turkse recepten met jullie gedeeld tijdens mijn Turkse maand. Nu waren dat uiteindelijk minder recepten geworden dan ik wilde en daarna was ik de Turkse keuken weer een beetje vergeten. Scrollend door mijn Pinterestborden zag ik dat ik daar het langst geleden op had gepinned. Dus, tijd voor Turkse recepten zeg ik! Deze appelkoekjes wilde ik tijdens mijn Turkse maand ook al een keer maken, maar kwam er niet van. Traditioneel rol je ze op als een soort croissantje, maar op een Turkse instagramaccount kwam ik een andere vouwwijze tegen en die heb ik nu gebruikt. Lijkt ingewikkeld, maar dat valt mee en in de video kun je zien ho eje het moet doen.

Vergeet je niet te abonneren op mijn youtubekanaal!


Bekijk hier de video:


Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks:
65 gr roomboter
60 ml volle yoghurt
1 eigeel
40 gr poedersuiker
1 tl vanillesuiker
1 tl bakpoeder
160 gr bloem
Vulling:
2 appels
50 gr suiker
1 tl kaneel
40 gr fijngemalen walnoten

Bereiding:
Schil de appels en rasp ze boven een steelpan. Zet op middelmatig vuur tot je hoort dat de appels warm worden (sissen). Zet het vuur dan lager en laat een paar minuten staan tot het inslinkt en het vocht grotendeels verdampt is. Roer af en toe. Voeg dan de suiker, kaneel en walnoten toe en roer door. Haal van het vuur en doe in een zeef. Druk het vocht eruit en laat in de koelkast afkoelen (in de zeef, er zal nog vocht uitkomen).

Maak ondertussen het deeg door de bloem te mengen met alle andere ingrediënten. Kneed met je handen of in een machine tot een zacht en soepel deeg. Verpak in een plastic zakje en laat een half uur in de koelkast staan. 

Als het deeg is afgekoeld en steviger is geworden, verdeel je het in 5 bolletjes. Rol elk bolletje uit tot een cirkel en snijd in vier punten (zie video). Maak dan 3 sneetjes aan beide kanten van de punt en leg in het midden een strookje van de appelvulling (in de video zie je hoe dit werkt). Vouw dan de ene zijde over de vulling en daarna de andere zijde daar overheen. Leg je koekje op een bakplaat met bakpapier en werk de rest ook zo af.

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 180 graden (hetelucht 170) voor 15-20 minuten of tot ze lichtbruin en gaar zijn. Laat ze afkoelen op een rooster en bestrooi dan met poedersuiker.


Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten