Zelfgemaakte Kapitein Koek - foodblogswap


De laatste twee weken van augustus was ik erg druk met een projectje, waardoor ik niet toekwam aan de foodblogswap. Ik liet Kashava van Koekies!enzo.nl weten dat ik het z.s.m. na 1 september zou plaatsen. En dat werd vandaag dus! Eigenlijk was ik gekoppeld aan Eethetbeter.nl (waar ik al eens de heerlijke kip tandoori én kip madras van maakte), maar Koekiesenzo was vergeten zich aan te melden, dus hebben we geruild. Kashava maakte iets van Eethetbeter.nl en ik iets van Koekiesenzo.

Nou was het nog wel lastig om te kiezen van de blog, niet omdat er geen lekkere dingen op stonden, maar omdat Kashava graag bakt zonder geraffineerde suikers en tarwe was het een beetje ver-van-mijn-bed-show. Uiteindelijk koos ik voor de homemade Kapitein Koek! Die koeken aten wij vroeger al op school en voor mijn zoontje zou deze gezonde versie wel goed zijn. En ze smaken niet precies hetzelfde, maar het is alsnog een erg lekker tussendoortje! Heb er wel griessuiker op gedaan, voor het uiterlijk (ken je die witte sterretjes nog van Kapitein Koek?), maar ik vond ook dat die de smaak een beetje op haalden. Dus voor herhaling vatbaar zo.

Wat trouwens ook leuk is, Kashava deelt ook leuke homemade verzorgingsreceptjes. Bijvoorbeeld een scrub met bruine suiker of een homemade lippenbalsem!Ingrediënten voor 10 repen:
100 gr dadels zonder pit of dadelpasta
200 ml warm water
1 ei
2 el honing (ik zou persoonlijk iets meer doen)
2 el koek- en speculaaskruiden
Snufje zout
2 tl bakpoeder (6gr)
250 gr roggemeel of speltmeel
Handje griessuiker of amandelschaafsel

Bereiding:
Doe de dadels of dadelpasta met het warme water in een kom en laat een kwartier weken. Maal dan fijn met de staafmixer. Klop met de hand het ei en de honing erdoor. Meng meel met bakpoeder, zout en koek- en speculaaskruiden en meng erdoor. Niet te lang mixen of kneden!

Bedek een vierkante vorm van 20x20 cm met bakpapier en schep het mengsel erin. Strijk glad (bijv met een natte lepel, het plakt!). Bestrooi met griessuiker of amandelschaafsel en druk goed aan. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden hetelucht (elektrisch op 180).

Laat afkoelen op een rooster en snijd dan in 10 repen.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten