Donuts - Ellouisa's requests


Al jarenlang (ja echt!) word ik gevraagd om een recept van donuts en laten donuts nou net zoiets zijn waar ik een beetje tegenop zag. Ik heb dat wel vaker gehad met bepaalde gerechten en uiteindelijk viel het dan reuze mee. En ja hoor, ook bij de donuts was dit het geval! Ik had me goed voorbereid en meerdere recepten gelezen, video's bekeken op youtube en gegoogled op tips. En dat heeft geholpen, ze zijn heerlijk geworden, zacht en luchtig en totaal niet vet! Ik ga hierna nog wel andere recepten proberen hoor, om te kijken of er een betere versie is. Als dat zo is, dan deel ik die natuurlijk met jullie.

Dit recept heb ik gebaseerd op het recept van Koezina Sisi op facebook. Ik kwam er alleen achter dat ik te weinig bloem in huis had, dus heb een en ander aan moeten passen. In de video zien jullie hoe ik ze gemaakt heb, bekijk hem op mijn youtubekanaal en vergeet je niet te abonneren!Bekijk hier mijn video:Ingredi├źnten voor 25 stuks:
1 ei
1 tl vanillesuiker
3 el suiker
50 ml fanta
25 gr roomboter op kamertemperatuur
400 gr bloem
1 zakje gist (7 gr) of 25 gr verse gist
150-200 ml lauwwarme melk
600 ml zonnebloemolie
Garnering:
1 tl kaneel en 3 el suiker
75 gr melkchocolade en 50 gr witte chocolade
1 zakje wit glazuur (dr. Oetker) en spikkels naar keuze

Bereiding;
Klop in een kom het ei los met de suiker, vanillesuiker en fanta. Meng met je handen de stukjes boter en de helft van de bloem erdoor. Doe de gist erbij en de rest van de bloem en meng met je handen of machine. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe tot je een zacht en ietwat plakkerig deeg hebt. Kneed dit 5-10 minuten met de hand of in een machine tot het zacht en luchtig is. Laat een uur rijzen op een warme plaats.

Rol het deeg daarna uit tot 1.5 cm dikte en steek er rondjes uit met een glas, uitsteekring of kommetje. Maak in het midden een klein rondje met een dopje van een fles of pakje melk. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat 30-45 minuten rijzen op een warme plaats. 

Verhit dan ongeveer 650 ml zonnebloemolie in een koekenpan. De olie is heet genoeg als je er de steel van een houten lepel in steekt en er bubbeltjes ontstaan. Zet het vuur dan laag. Leg een stuk of 5-6 donuts in de olie en bak ze ongeveer 2 minuten per kant goudbruin. Laat ze dan uitlekken op keukenpapier en daarna op een rooster verder afkoelen.

Een gedeelte van de donuts rol ik door een mengsel van suiker en kaneel, dat moet je nog doen als ze warm zijn. Voor de andere twee garneringen moeten ze helemaal afgekoeld zijn.Reacties

 1. Kan je de Fanta niet Door iets anders vervangen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er is een heel goed en makkelijk recept donuts van dr.Oetket google even

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb ze gemaakt en iedereen vond ze heerlijk. echt een goeie recept, top!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ze nu aan het maken zo trek erin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kan je t een dag voorhand maken

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten