Pindakoeken - Ellouisa bakt Hollands


Wie kent ze niet, de glanzende pindakoeken uit de supermarkt, al dan niet met een laagje chocolade? Ik heb ze best vaak gegeten, maar wilde ze eens zelf maken. En dat past mooi in de Hollandse baksel- serie waar ik nog lang niet mee klaar ben! Deze versie is wel wat minder zoet dan je uit de winkel gewend bent, dus het kan zijn dat je er zelf nog wat extra suiker bij moet doen. 

Ik heb er trouwens voor gekozen om ze met de helft in de chocolade te dippen en niet helemaal te bedekken. Je kunt ze ook zonder chocolade houden. 


Ingrediënten voor 18 stuks:
125 gr bloem
60 gr koude roomboter in blokjes
75 gr suiker
1 ei
Snufje zout
Kommetje ongezouten pinda's
Om te bestrijken:
1 eigeel
1 el slagroom
Extra:
75 gr pure of melkchocolade (voor half dippen) of 150 gr voor helemaal in chocolade dippen
1-2 tl zonnebloemolie

Bereiding:
Meng bloem met de boter, suiker, zout en het ei. Wrijf met je handen tot een samenhangend deeg. Plakt het te veel, doe er dan iets bloem bij. Is het te droog, voeg dan wat water toe.  Leg het deeg in een plastic zakje een half uur in de koelkast. 

Rol het deeg dan uit tot 3mm dikte en steek er rondjes uit van 8-10 cm doorsnede. Leg op een bakplaat met bakpapier. Druk pinda's in de bovenkant. Klop het eigeel los met de room en bestrijk de koeken daarmee. 

Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden (hetelucht 170). Laat ze afkoelen op een rooster.

Je kunt ze nu zo laten of de chocolade met de olie smelten in de magnetron of au bain marie (boven een pannetje met water). DOmpel de koeken daarin (half of helemaal) en leg ze op een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie. Laat ze in de koelkast hard worden.

Reacties

Populaire recepten