Pompoenhummus
Wie is er ook dol op hummus? Ik vind het echt heerlijk op een geroosterd broodje of een lekker bruin broodje met wat rucola en tomaat erbij bijv. Maar je kunt het eigenlijk met allerlei dingen combineren of het als een dip gebruiken. Ik gebruikte de gewone hummus bijv. bij deze Griekse saladeschotel, echt zo lekker! En nu heb ik een variant gemaakt, namelijk pompoenhummus. Je kunt dit ook in bakjes in de supermarkt kopen, maar als je het zelf gemaakt hebt, dat is zo lekker! En nu liggen de pompoenen volop in de winkel, dus ik zou zeggen, sla je slag! Ik heb nu verse pompoen gebruikt en die in blokjes gesneden, maar heb je daar geen zin in of zijn ze niet te krijgen, dan kun je ook pompoenblokjes in een zakje kopen. En het lekkere is, ik heb de blokjes geroosterd, zo krijg je een extra lekkere smaak aan je hummus! Mijn zoontje kon er niet vanaf blijven, terwijl hij de gewone hummus niet zo bijzonder vindt.
Ingrediënten voor een flinke kom vol:
1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca 200 gr)
150 gr pompoenblokjes
Zout en zwarte peper
1 klein teentje knoflook
Citroensap
Olijfolie
Bereiding:
Doe de pompoenblokjes met een snufje zout en peper en het uitgeperste knoflookteentje in een braadslede. Doe er 2 el olijfolie bij en meng alles goed. Laat dit in ongeveer een half uurtje gaar worden in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200). Pureer het daarna. Doe er de kikkererwten bij en pureer alles samen. Breng op smaak met zout, peper en citroensap (dat is echt een kwestie van proeven, precieze hoeveelheden zijn lastig te geven).
Reacties
Een reactie posten