Spooky cupcakes - HalloweenEigenlijk ben ik altijd te laat met recepten speciaal voor feestdagen, zeker de minder gevierde dagen als Halloween. Maarrr deze keer ben ik er op tijd bij, Halloween is pas op 31 oktober en ik heb nu alvast deze spooky cupcakes voor je. Zijn ze niet grappig? Pinterest staat vol met Halloween baksels en deze kwam ik daar ook tegen, Ik heb er een eigen recept voor gebruikt: superlekkere chocoladecupcakes (boordevol stukjes chocolade) met daarin een lolly die bedekt wordt met fondant. Was trouwens de eerste keer dat ik met fondant werkte, ik ben nooti zo van de fondanttaarten en cupcakes, dat gepriegel, maar het viel mee. Ik heb gewoon kant en klaar fondant van Dr. Oetker gebruikt, maar je kunt ook marsepein nemen of het zelf maken (weet niet of je het dan ooit zo wit krijgt). De gezichtjes maakte ik met gesmolten pure chocolade, maar misschien is zo'n stift van Dr. Oetker ook wel wat. Ingrediënten voor 12 stuks:
60 gr roomboter op kamertemperatuur
1 el zonnebloemolie
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei en 1 eigeel
150 gr bloem
40 gr cacao
1 tl bakpoeder
100 ml melk
100 gr fijngehakte pure chocolade
Garnering:
12 lollies naar keuze 
1 pakje witte fondant van Dr. Oetker
25 gr gesmolten pure chocolade of een gekleurde stift van Dr. Oetker

Bereiding:
Mix de boter met de suiker en vanillesuiker tot een crème. Mix het ei en het eigeel erdoor/ Voeg dan bloem, bakpoeder en cacao toe en doe ook de melk erbij. Mix tot een dik en glad beslag. Schep dan de fijngehakte chocolade erdoor. Schep in een muffinbakplaat die je hebt bekleed met papiertjes. Bak ze op 180 graden (hetelucht 170) voor ongeveer 20 minuten gaar.

Laat afkoelen. Knip van de lolliestokjes ongeveer 1 cm af en steek ze dan in de cupcakes. Rol je fondant uit met wat poedersuiker en een deegroller. Steek er cirkels van ca 7 cm uit. Je kunt een glas gebruiken, maar ik gebruik deze bakringen van bol.com die ik ook voor mini-cheesecakes gebruik.

Drapeer de cirkels fondant over de lollies als een spookje. Smelt de chocolade en breng met behulp van een sateprikker oogjes en een mond aan (of je doet alleen oogjes, kan ook).

Reacties

 1. Hoi ellouisa,ik zie dat je de hoeveelheid eieren niet hebt opgeschreven bij het recept,wel bij de bereiding..maar weet niet hoeveel eieren er dus in gaan.. Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi ellouisa,ik zie dat je de hoeveelheid eieren niet hebt opgeschreven bij het recept,wel bij de bereiding..maar weet niet hoeveel eieren er dus in gaan.. Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Ellouisa,
  Ik heb een vraagje ivm het feit dat bij mij de cupcakes papiertjes soms los komen! Ik weet niet hoe het komt.

  groetjes
  Fatima

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten