woensdag 30 november 2016

Chocolade-fudgetaart - foodblogswap


Op de laatste dag van november heb ik hier nog mijn foodbloswap van deze maand. Elke maand word je gekoppeld aan een andere foodblog en daar kies je een recept van. Je maakt er je eigen versie van en dat plaats je op je blog. Deze maand mocht ik kiezen van de blog Duizenden1dag, een blog van Martine die ze ooit begon om de 101 doelen bij te houden die ze zichzelf had gesteld. Haar blog staat vol lekkere recepten, zoals deze linzenburger, pasteitjes met pompoen, kip en feta en pas plaatste ze dit heerlijk uitziende pittig stoofvlees, wat ik zeker nog ga maken. Voor de swap koos ik voor de chocolade-fudgetaart waar ik hazelnoten aan toevoegde en die ik afmaakte met een chocolade ganache met spinnenwebpatroon. Ik deed er trouwens wel aanzienlijk minder suiker in en de taart was zeker zoet genoeg. Hij was zelfs echt verrukkelijk, dus ga ik zeker nog vaker maken!

Oh en ik maakte een video van de taart, die jullie kunnen terugzien op mijn youtubekanaal.

Martine maakte trouwens een keer mijn broodmhancha toen zij voor de foodblogswap van mij mocht koken. Zij maakte hem met een gehaktvulling. En deze maand maakte ook Ohmydish deze broodmhancha voor de foodblogswap. Een populair recept dus! En dat snap ik heel goed, het brood is zo lekker!Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:

Ingrediënten voor een taartje van 20 cm:
150 gr gesmolten pure chocolade
115 gr roomboter op kamertemperatuur
150 gr donkerbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
90 gr bloem
Halve tl bakpoeder
50 gr grofgehakte hazelnoten (of andere noten)
Ganache:
90 gr pure chocolade
15 gr melkchocolade
90 ml room
50 gr witte chocolade

Bereiding:
Mix de boter met de suiker en vanillesuiker tot een crème. Mix de eieren erdoor. Dan de gesmolten chocolade erdoor mixen. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix erdoor tot een stevig beslag. Schep de grofgehakte hazelnoten erdoor. Vet een springvorm van 20 cm in (ik gebruik een mengsel van 1 tl zachte roomboter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem) en bedek de bodem met bakpapier. Schep het beslag erin en bak de taart 45 minuten op 180 graden (hetelucht 160). 

Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en daarna op een rooster. Verwarm dan de room voor de ganache en giet over de chocolade in blokjes. Roer net zolang tot alles gesmolten is tot een glanzend donkerbruin mengsel. Verdeel dit over de taart.

Smelt de witte chocolade in de magnetron en doe in een boterhamzakje. Knip een heel klein puntje eraf en spuit cirkels op de taart. Trek dan met een sateprikker lijnen vanuit het midden zodat een spinnenweb ontstaat (zie video).3 opmerkingen:

 1. Er staat bij ingrediënten geen bakpoeder vermeld. Bij voorbereiding staat wl bakpoeder en n je vdeo vermeld je een beetje bakpoeder zou je aub graag aan willen geven hoeveel bakpoeder in de cake gast mijn dank s groot en ik ben een groot fan van je. Bedankt voor het delen van je recepten. Soesepoes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er staat bij ingrediënten geen bakpoeder vermeld. Bij voorbereiding staat wl bakpoeder en n je vdeo vermeld je een beetje bakpoeder zou je aub graag aan willen geven hoeveel bakpoeder in de cake gast mijn dank s groot en ik ben een groot fan van je. Bedankt voor het delen van je recepten. Soesepoes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja je hebt weer gelijk haha, ik heb een halve tl gebruikt ongeveer ,Ik ga het aanpassen

   Verwijderen