Granola
Ik zal eerlijk zijn, ik ben geen ontbijter. Zeker niet als ik moet werken, dan eet ik pas wat op mijn werk. Als ik vrij ben, ontbijt ik wel, maar vaak met gewoon brood of yoghurt met muesli (al kan ik daar niet zolang op vooruit merk ik). Maar nu ik heb ontdekt hoe je zelf makkelijk de lekkerste granola kunt maken ga ik dat anders doen! Je kunt zelf combineren en je weet dat er geen kunstmatige stoffen in zitten. Gisteren maakte ik een pot vol met lekkere granola vol pitten, zaden, noten en rozijnen en lichtjes gezoet met honing. Zo lekker met yoghurt (of wat je zelf wilt gebruiken, kwark bijv.). Dit ga ik zeker vaker maken in allerlei variaties. Ik zal jullie onderaan wat tips geven voor smaakcombinaties.


Ingredienten voor ongeveer 350 gr:
150 gr havervlokken/speltvlokken/roggevlokken
100 gr pittenmix (met o.a. zonnebloempitten en pijnboompitten)
50 gr amandelen
50 gr pistachenootjes
50 gr gele rozijnen
2 el kokos
3 el honing
3 el zonnebloemolie

Bereiding:
Meng de vlokken, pitten, noten, kokos en rozijnen. Verwarm de honing iets zodat hij wat vloeibaarder is. Meng met de olie en meng dan door het droge mengsel. Zorg dat alles goed gemengd is zodat het gelijkmatig bakt. Verspreid dan op een bakplaat met bakpapier en bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Schep tussentijds een keer om. Laat na het bakken afkoelen (leg met bakpapier en al op een rooster) en bewaar in een afgesloten trommel of pot.

Variatietips:

* Going nuts: 150 gr havervlokken, 200 gr gemengde noten en 50 gr amandelschaafsel.
* Triple chocolate: 150 gr havervlokken, 100 gr amandelen en na het bakken en afkoelen mengen met 50 gr witte, 50 gr melk en 50 gr pure chocolade, grofgehakt.
* Moroccan breakfast: 150 gr havervlokken, 50 gr dadels in stukjes, 2 el sesamzaad, mespuntje anijszaad en venkelzaad (fijngestampt of gemalen).
* Fruity: 150 gr havervlokken, 50 gr walnoten, 100 gr gedroogd fruit naar keuze, 2 el kokos. 

Reacties

Populaire recepten