zaterdag 12 november 2016

Twixcake


Jahaha een twixcake! Ik zag deze cake op pinterest voorbij komen en dacht meteen die moet ik maken!! In het voorbeeld op pinterest werd gebruik gemaakt van een kant en klare cake, maar ik zou ellouisa niet zijn als ik er geen zelf zou bakken. En dus maakte ik mijn boerencake (jammie) en toverde die om in een twixcake. En wat een heerlijkheid mensen, dit moet je echt proberen! Het is echt simpel, helemaal als je een kant en klare cake gebruikt. Maar zelf een cake bakken is ook een kleine moeite (en naar mijn mening lekkerder). Laagje gesmolten Lonka erop en dan wat chocolade. Hard laten worden en eten maar!Ingredienten:
1 boerencake (winkel of zelfgemaakt met dit recept)
1 zakje Lonka karamel fudge (200 gr)
2-3 el melk
150 gr melkchocolade of pure chocolade (of een mengsel)

Bereiding:
Zorg dat je cake helemaal afgekoeld is en bij een zelfgebakken cake, snijd hem eventueel even bij zodat hij mooi rechthoekig is. Handigste is om de bovenkant dan recht te snijden en die dan onderop te leggen. Smelt de fudge au bain marie (boven een pannetje met een laagje water) met de melk. Dit duurt even, maar roer goed tot een gladde karamel. Verdeel dit over de cake (niet te dun).
Smelt de chocolade ook au bain marie of in de magnetron en meng met 2 tl zonnebloemolie tot een glad mengsel. Laat dit een minuut of toen afkoelen zodat hij wat dikker is. Verdeel dan over de karamel en laat hard worden in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten