Falafelburgers



Deze burgers maakte ik alweer een tijdje geleden, maar steeds kwam ik er niet aan toe om met jullie te delen. En dat terwijl het zo'n simpel en lekker recept is! Ideaal voor na een werkdag of voor de lunch. Het staat namelijk zo op tafel en het vult goed :)

Ik heb hiervoor mijn falafelrecept gebruikt, alleen dan met kikkererwten uit blik, omdat je deze burgers niet frituurt, maar bakt. De kans op uit elkaar vallen is dan dus veel kleiner. En ik heb de hoeveelheden iets aangepast. 


Ingrediënten voor 4 burgers:
1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 200 gr)
1 teentje knoflook
1 kleine ui
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1/2 tl komijn
1 el bloem
1 boterham zonder korstjes, geweekt in water
Saus:
125 ml Griekse yoghurt
1 tl citroensap
Vers gehakte peterselie
Zout en peper
1 tomaat in plakken
Slamix of rucola om te serveren

Bereiding:
Maal de kikkererwten fijn met de ui, knoflook, bloem, boterham en kruiden. Dit kan het beste in een hakmolen of keukenmachine. Maak eventueel nog wat fijner met een staafmixer. Vorm er 4 burgers van en leg die minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven.

Verhit dan een klein laagje olijfolie in een koekenpan en bak de burgers aan beide zijden een aantal minuten op middelhoog vuur. Ze moeten mooi goudbruin en krokant worden, geen zompige burgers. 
Meng voor de yoghurtsaus de yoghurt met het citroensap, de peterselie en voeg wat zout en peper naar smaak toe. Serveer je burger op een broodje met tomaat, wat slamix of rucola en wat saus.

Reacties

Populaire recepten