Ferrero dripcakes





Soms heb je van die ingevingen voor recepten, en ik heb dat bijna elke dag wel eigenlijk. Dan zet ik het idee weer in mijn telefoon of zoek voorbeelden op pinterest en sla ze daar op (wist je dat ik 46 borden heb op pinterest, meerendeel voor mezelf en verborgen dus). Deze dripcakes met ferrero kwamen een paar weken geleden in me op toen ik ze op een feestje at. Ik ben dol op ferrero's namelijk! Kijk bijvoorbeeld eens naar deze ferrero cupcakes die ik al een tijd geleden maakte, ook zo heerlijk! En toen ik de megapot Nutella ontving werd het receptidee compleet: kleine dripcakes met nutellavulling, ganache en een ferrero. En lekker dat ze zijn geworden!

Ik heb het cakebeslag in mijn bakringen gebakken, die kun je hier bij bol.com bestellen. Maar je kunt eventueel ook het beslag op een bakplaat bakken en daar rondjes uitsteken. Het gaat erom dat je per gebakje 3 rondjes hebt die je op elkaar kunt stapelen met Nutella ertussen. Ik heb er een video bij gemaakt zodat je kunt zien hoe je ze kunt maken. Veel kijk- en bakplezier en vergeet je niet te abonneren op mijn youtubekanaal!

Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:


Ingrediënten voor 8 stuks:
ca. 200 gr Nutella of andere chocoladepasta
105 gr pure chocolade
90 ml slagroom
8 Ferrero rochers

Bereiding:
Meng melk met water. Mix in een kom de eieren met de suiker en vanillesuiker en de Griekse yoghurt kort. Voeg dan de bloem, bakpoeder en cacao toe en mix. Voeg tijdens het mixen het melk-watermengsel toe en mix tot een glad en dun beslag. 

Maak een mengsel van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem. Vet hiermee 8 bakringen in. Vouw aan de onderkant een stuk aluminiumfolie om de ringen en zet ze op een bakplaat met bakpapier. Vet ook de aluminiumbodem in met het mengsel. Giet in elk vormpje wat van het beslag (iets meer dan de helft). Bak de cakejes 30 minuten in een voorverwarmde oven van 185 graden (hetelucht 170). Laat ze een paar minuten in de vormpjes afkoelen. Verwijder daarna het aluminiumfolie en haal de ring eraf (als het goed is, moet dit heel makkelijk gaan als je met dat mengsel hebt ingevet). Zet ze op een rooster om af te koelen. Snijd daarna de bovenkant eraf zodat je een mooie rechte bovenkant hebt. Snijd daarna elk cakeje in 3 laagjes.

Heb je geen bakringen, bedek dan een bakplaat met bakpapier en giet het beslag hierover uit. Bak de cake 20 minuten in plaats van 30 minuten en laat afkoelen op een rooster. Steek met een uitsteekvorm rondjes van ca. 7 cm doorsnede uit.

Bestrijk een cakerondje met Nutella en leg er een volgend rondje op. Bestrijk ook die met Nutella en leg er het derde rondje op. Maak ze zo allemaal af en zet ze op een rooster met aluminiumfolie eronder (tegen het druppen zometeen).

Maak dan de ganache door de chocolade in blokjes in een schaaltje te doen. Verwarm je room in een pannetje of de magnetron en giet over de chocolade. Laat al roerend de chocolade smelten in de room tot je een mooi glanzend en donkerbruine ganache hebt. Verdeel over de gebakjes en laat over de rand druppen. Zet er tenslotte een ferrero op en klaar zijn ze!

Reacties

Populaire recepten