Roomboter-nutellakoekjes


Vorige week kreeg ik een pakketje met een enorme pot Nutella thuis bezorgd. Daarbij zat een koekjesrecept en een aantal koekjesstempels. De volgende dag ben ik meteen met mijn zoontje aan het bakken gegaan. Zo leuk om met je kind(eren) te doen!


De stempels vind je in alle Nutellapotten met Limited edition die nu in de winkel staan, dus scoor er ook een. Je leest er meer over op Nutella.nl. Daar vind je ook een video van het maken van de koekjes.Ingredi├źnten voor ongeveer 15 stuks:
70 gr poedersuiker
130 gr roomboter
1 eigeel
220 gr bloem
125 gr Nutella

Bereiding:
Meng poedersuiker, boter, eigeel en bloem tot een deeg. Verpak in een plastic zakje en leg voor een half uurtje in de koelkast.

Bestrooi je werkplek dan met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 4 mm. Steek er rondjes uit met een doorsnede van 7 cm (ik heb een Marokkaans theeglaasje gebruikt). Druk een van de stempels erop en leg het koekje dan op een bakplaat met bakpapier. 


Werk zo al het deeg af.


Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 180 graden (hetelucht 170) voor 12-15 minuten. Laat ze op een rooster afkoelen en plak daarna steeds twee koekjes aan elkaar met een laagje Nutella.

Reacties

  1. Hallo Ellouisa, ik ben echt fan van je site! Ik probeer altijd iets uit en lukt steeds! Ik wik deze korkjes graag maken en vroeg me af hoelang je deze kan bewaren en hoe? Mvg

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te horen!! Je kunt ze in een afgesloten trommel zeker 3-4 dagen bewaren

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten