maandag 30 januari 2017

Broodje gegrillde kip met harissa-mayonaise - foodblogswap


Het einde van de maand betekent voor mij weer de foodblogswap, een uitwisseling van blogs waarbij je elke maand een blog toegewezen krijgt. Hier kies je een recept van en daar geef je je eigen draai aan. Deze maand mocht ik kiezen van de blog Samenbourgondisch. De blog van Deborah met hapjes, drankjes en gezelligheid :). Wat ik altijd doe als de indeling bekend is, is de hele blog doorspitten haha, en dan heb ik altijd een aantal favorieten die meteen in mijn hoofd blijven hangen. Zo zag ik deze Midden-Oosterse wraps, deze plaattaart (waar je verschillende versies van kunt maken) en toen ik net keek, zag ik ineens deze bannoffeetaart die nooit kan mislukken! Die gaat nog bij mijn favorieten. Ik koos uiteindelijk voor een lekker lunchbroodje, omdat ik daar wat meer in wil variëren. Deze Italiaanse bol met gerookte kip, avocado en harissa-mayonaise zag er erg uitnodigend uit. Ik maakte er een andere versie van door een Turks broodje te beleggen met gegrillde kip (ik houd niet van gerookte kip) en bij de mayonaise nog wat Griekse yoghurt te doen. We hebben ervan gesmuld kan ik zeggen.

Deze maand maakte Anita van Anita's potjes en pannen trouwens mijn bokkepootjes en ze maakte er een glutenvrije en zuivelvrije versie van. Knap en ze zien er hartstikke goed uit!Ingrediënten voor 2 broodjes:
2 mooie broodjes (bijv Turkse broodjes of Italiaanse bollen)
250 gr kipfilet
1/2 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1 tl ras el hanout (rode versie) of paprikapoeder
2 el olijfolie
1 avocado
1 tomaat
2 eieren
3 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
1-2 tl harissa (naar smaak), evt. te vervangen door sambal
Paar druppels citroensap

Bereiding:
Snijd de kipfilet in plakken. Meng met de kruiden en olijfolie en grill op je grillplaat of in een grillpan aan beide kanten mooi goudbruin en gaar. Kook ondertussen de eieren en pel ze. Snijd in plakjes. Schil de avocado en snijd in stukken. Was de tomaat en snijd in partjes. Meng voor de saus de mayonaise met de yoghurt, citroensap en harissa naar smaak

Beleg je broodje met de kip, avocado, tomaat, ei en de mayo.

2 opmerkingen:

  1. Vandaag gemaakt (als avondeten wel) en my god wat was dit lekker!! En simpel :D.

    BeantwoordenVerwijderen